Kılıçdaroğlu o bakanların istifasını istedi

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in "Madenler kapatılmalı" açıklamasını değerlendirdi."O GÖREVDEN AYRILMASI LAZIM"Sadece açıklamanın yetmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kapatılması gerekir deyip hala açık tut

Kılıçdaroğlu o bakanların istifasını istedi

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in "Madenler kapatılmalı" açıklamasını değerlendirdi.

"O GÖREVDEN AYRILMASI LAZIM"

Sadece açıklamanın yetmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kapatılması gerekir deyip hala açık tutuyorsa o görevden ayrılması lazım" şeklinde konuştu.

"İKİ BAKANIN DA SORUMLULUĞU VAR"

İki bakanın sorumluluğu birbirine attığını belirten CHP lideri, "İki bakanın da sorumluluğu var" ifadesini kullandı.

ÇELİK TOPU YILDIZ'A ATMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma’da 301 işçinin öldüğü facia hakkında, “Kimin ne kadar sorumlu olduğu konuşulabilir. Maden ocakları benimle ilgili değil. Madenler konusunda bizim bakanlığımızın görevi teftiş ile sınırlı. Ocaklar, ruhsatlar ve işleyiş ise tamamen Enerji Bakanlığı’na bağlı” diyerek topu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a atmıştı.

TANER YILDIZ: HERKESİN SORUMLULUĞU VAR

Çelik'in bu açıklamalarına Enerji Bakanı Taner Yıldız "Bu acının siyaset üstü olduğuna hep beraber inanmıştık. Eğer bir afet doğal afet değilse orada bir kusur vardır. Eğer oradaki afet bir doğal afetse oradaki kusur tartışılır. Ama buradaki kusur kesinlikle tartışılmaz. Burada insani siyasi idari adli hukuki teknik denetimler açısından bu konunun irdelenmesi lazım. Bu saydığım konuların her birinin enine boyuna irdeleneceğinden hiçbirinizin şüphesi olmasın. Burada yaşanan kazada sadece işletmelerin değil Enerji Bakanlığı'nın, Çalışma Bakanlığı'nın konuyla ilgili görev yapanlarında sorumluluğu var." sözleriyle karşılık vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset