Kılıçdaroğlu'na şok!

Tazminat ödeyecek...

Kılıçdaroğlu'na şok!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 35. Olağan Kurultayı ile TBMM’deki grup toplantısında, “diktatör bozuntusu” diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla toplam 200 bin lira tazminat istemiyle  Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen iki ayrı davada toplam 50 bin lira manevi tazminata mahkum oldu.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ile Kılıçdaroğlu’nun avukatı Bilge Yönet katıldı. Aydın, Kılıçdaroğlu’nun dava konusu sözlerinin tamamen hakaret mahiyetinde olduğunu savunurken, Yönet önceki duruşmada reddi hakim talebinde bulundukları için hazırlık yapmadıklarını söyledi. Davaları kısmen kabul eden Hâkim Ayhan Yılmaz, Kılıçdaroğlu’nun, her bir dava için Erdoğan’a 25’er bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler