Kılıçdaroğlu kendini kime benzetti ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi aday tanıtım çerçevesinde çıktığı Ege turunda Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada," Ben, Evliya Çelebi gibi geziyorum.

Kılıçdaroğlu kendini kime benzetti ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi aday tanıtım çerçevesinde çıktığı Ege turunda Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada," Ben, Evliya Çelebi gibi geziyorum. Gezmek benim görevim" dedi.

Ege turu kapsamında Küçükkuyu’ya gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çanakkale il sınırında CHP Milletvekilleri Ali Sarıbaş, Serdar Soydan CHP il başkanı Hamza Karagöz, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan ve partililerce karşılandı. Seçim otobüsüyle beldeye giren Kılıçdaroğlu, daha sonra otobüsten inip yürüyerek belediye binasına gitti. Yol boyunca vatandaşlar Kılıçdaroğlu’na yoğun ilgi gösterdi. Belediye binasında halka seslenen Kılıçdaroğlu, ’çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıttı. Küçükkuyu Belediye binasının balkonundan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin tarafsız bir isim olması lazım. Yani bütün siyasi partilere eşit mesafede olması lazım. Anayasa diyor ki; ‘Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığı esastır. O zaman cumhurbaşkanı bir siyasi partinin kimliğini taşımamalıdır. Cumhurbaşkanı, bilgili, birikimli birisi olmalıdır. Ekmeleddin İhsanoğlu, doktorasını yapmış, profesör, hem batıda hem doğuda saygınlığı olan bir isim” dedi.

"GEZMEK BENİM GÖREVİM"

Kılıçdaroğlu, “Ben, Evliya Çelebi gibi geziyorum. Gezmek benim görevim. Halkın ayağına gitmek benim görevim. Ben bunu çok iyi biliyorum. Çünkü ben ülkemi, insanımı seviyorum. Daha güzel, daha huzurlu bir Türkiye en büyük özlemim. Bu coğrafyada hepimiz huzur içerisinde yaşayalım. Farklı görüşlerimiz olabilir. Dünyaya farklı bakabiliriz. Ama birlikte yaşamayı öğreneceğiz. Saygı içinde, refah içinde huzur içinde yaşamak en büyük arzum. Bunu yapabilirsek siyasetçi zaten görevini yapmış olur. Ben siyaseti, halka adanmışlık olarak bilirim” diye konuştu.

Vatandaşlardan, İhsanoğlu’na destek vermelerini de isteyen Kılıçdaroğlu, daha sonra Küçükkuyu’dan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset