Kılıçdaroğlu istifaya çağırdı!

Antalya'da partisinin Değerlendirme ve Seçime Hazırlık Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir bakan çıkıp 'maden ocağı kapatıyorum, 50 kişi araya giriyor açıyorum' itirafında bulunursa siyasi ahlak gereği o bakan görevinden ayrı

Kılıçdaroğlu istifaya çağırdı!

Antalya'da partisinin Değerlendirme ve Seçime Hazırlık Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir bakan çıkıp 'maden ocağı kapatıyorum, 50 kişi araya giriyor açıyorum' itirafında bulunursa siyasi ahlak gereği o bakan görevinden ayrılmalıdır. Cumhuriyet erdemse, faziletse o koltuktan ayrılacaksın. 'Ben beceremedim, burada ölen işçilerin sorumluluğu bana aittir' diyeceksin ve çekileceksin." dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

"Devlet akılla yönetilmiyor. Devleti akılla yönetecek kadrolara teslime edeceksiniz. Ülke yönetimi sorun üretiyor. Bir ülke akıllarla yönetilirse büyür, gelişir. Akılla yönetmenin bir başka aralığı daha vardır. Siyasi sorumluluk."

"TÜRKİYE'DE ÇALIŞMA KOŞULLARI FELAKET"

Çalışma koşulları Türkiye'de felaket. Davutpaşa'ya, Zeytinburnu'na, Merter'e gitsinler görecekler. 12 saat aralıksız çalışanlar var. Yeraltında çalışanın yerüstüne çıkıp ekmek yemesini engellemesini nasıl savunacaksınız? Çağdaş Türkiye diyoruz. Hangi çağdaş, onurlu Türkiye'den bahsediyoruz? Alacaksınız insafsızca sömüreceksiniz."

"BİR ÜLKE BÖYLE YÖNETİLMEZ"

"Bir ülke böyle yönetilemez. Aklın egemen olduğu ülkeyi inşa etmeliyiz. Akılla yönetilen ülkede siyasetçiler önce insan derler. Siyaset para, kişisel hırs, makam için yapılmaz. Siyaset insan ve insanın mutluluğu için yapılır."

"BU HÜKÜMETİN ÖMRÜ BİTMİŞTİR"

Bu hükümetin ömrü bitmiştir. Halkına baskı yapan iktidarı ömrü bitmiştir. Kanunlarla hiçbir baskıcı hükümet ayakta kalmamıştır. Yeni bir süreç başlamıştır Türkiye'de. Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum: otur düşün ve karar ver…"

BAKAN ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Karaman Ermenek'te su baskını nedeniyle 18 işçinin madende mahsur kalmasının ardından yeniden tepkilerin odağına yerleşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vatan gazetesine yaptığı açıklamada, tartışılacak ifadeler kullanmıştı.

Türkiye'de Karaman'daki gibi çok sayıda küçük maden olduğunu ve işverenlerin daha fazla kar için yatırım yapmadığını söyleyen Çelik, "İşte bu tür madenler kapatılmalı. Bu acı çekilecek gibi değil. Artık bir çözüm bulmalıyız. Ocağı kapatacağımız zaman işveren 50 kişiyi devreye sokuyor. Sorumluluk hepimizde." itirafında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset