Kılıçdaroğlu istifa söylemlerine yanıt verdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden çıkan sonucu başarısızlık olarak değerlendirmediğini belirterek, istifa edeceği yolundaki söylentileri, "Saçma, asparagas" diye karşıladı.Kılıçdaroğlu, yanlışlarını doğrularını değerlendireceklerini de ifa

Kılıçdaroğlu istifa söylemlerine yanıt verdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden çıkan sonucu başarısızlık olarak değerlendirmediğini belirterek, istifa edeceği yolundaki söylentileri, "Saçma, asparagas" diye karşıladı.

Kılıçdaroğlu, yanlışlarını doğrularını değerlendireceklerini de ifade ederek, Ak Parti seçmenine hitap etmeye çalıştıklarını; ama bunun bir günde kucaklaşmaya dönüşemeyeceğini söyledi.

"ÇIKAN SONUCU BAŞARISIZLIK OLARAK GÖRMEMEK GEREK"

Kılıçdaroğlu, seçim sonuçları ile ilgili ilk değerlendirmesini Hürriyet'ten Şükrü Küçükşahin'e yaptı ve şunları söyledi: "Tabii ki gereken değerlendirmelerimizi yapacağız, yanlışlar doğrular neler ortaya çıkaracağız. Ancak çıkan sonucu bir başarısızlık olarak görmemek gerekli.

"TEMEL SORUN BİRBİRİMİZİ DİNLEMEKTEN UZAKLAŞMAK"

Temel sorun birbirimizi dinlemekten uzaklaştık. AKP'liler bize kulak tıkadı, ne söylediğimizi dahi dinlemiyorlar. Bu anlamda ortada bir demokrasi kriz var. Birbirimizi dinlememek üzerine kurulan bir algı var. O kitleler bizi nasıl dinler, üzerinde değerlendirme yapmamız gerekir. Biz ise onları dinlediğimizi düşünüyoruz. Başbakan'ı sabahtan akşama kadar dinliyoruz.

"BİRDENBİRE İKNA OLMUYOR"

Seçmen bazında ise gerçekten kulak kabartıyor ve dinliyoruz. Biz de anladıklarımız ışığında onlara hitap etmeye çalışıyoruz. Dilimizi o kitlelerin yadırgamayacağı bir şekle dönüştürmeye çalışıyoruz; ama tabi anlaşılan onları birden bire ikna etmek olmuyor. Yani, biz bir şey yaptık ertesi günü kucaklaştık olmuyor. Bunun bir süreç alacağını düşünüyorum; bunu değerlendirmemiz gerek, sosyologların, ilgili tüm uzmanların yeniden bir bakış getirmesi gerekiyor.

"METROPOLLERDE OYLARIMIZI ARTIRDIK"

İstanbul, Ankara ve İzmir'de oylarımızı ciddi oranda artırdık. Büyük metropollerde oylarımızı artırdık. Çoğu büyükşehirde ise ilk kez kırsalın da oy kullandığı bir seçim oldu. Biz hep kırsaldan dolayı seçimleri kaybediyorduk; ilk kez oralarda da varlığımızı hissettirdik. Sonuçta biz her türlü yanlışı doğruyu tabi ki değerlendireceğiz ve daha iyi olması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

"İSTİFA İDDİALARI ASPARAGAS!"

Kılıçdaroğlu, "İstifa edeceğiniz yönünde söylentiler var" sorusuna ise, "Saçma ve tamamen asparagas. Konuşmaya dahi değer değil" yanıtı verdi. (Kaynak: Hürriyet)

CHP'Lİ GÜNAYDIN: İSTİFA HABERLERİ KASITLI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "istifa edeceği" yönündeki iddialara, "Tamamı kasıtlı haberler, aslı astarı yok" dedi.

Günaydın ANKA'ya yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "istifa edeceği" yönündeki iddialara ilişkin Günaydın, "Tamamı kasıtlı haberler, aslı astarı yok" açıklamasını yaptı.

Mersin, Antalya ve Ordu büyükşehir belediyelerine ilişkin Günaydın, "Mersin, Antalya, Ordu'yu kaybetmemiz Büyükşehir Yasasının getirdiği bir sonuçtur" değerlendirmesini yaptı.

CHP, ANKARA'DA OYLARIN YENİDEN SAYILMASINI İSTEYECEK

Günaydın, CHP'nin yerel seçimlerde oylarını en yüksek noktaya taşıdığını da belirtti. Günaydın, "Eğer bunu referandum olarak değerlendirirsek Erdoğan bloku 45'e gerilemiştir." diye konuştu.

Ankara'da yüzlerce sandığa itirazlarının olacağını ifade eden Günaydın, "Oyların yeniden sayılmasını isteyeceğiz. Ankara'da itiraza konu olan sandıkların yeniden sayılmasını isteyeceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset