Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanıklarını, 'tutuklu olmalarından dolayı değil, kişisel özelliklerinden ötürü' aday gösterdiklerini savundu. Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanıklarının listede yer almaları konusunda, "Bunların listede yer almala

Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanıklarını, 'tutuklu olmalarından dolayı değil, kişisel özelliklerinden ötürü' aday gösterdiklerini savundu. Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanıklarının listede yer almaları konusunda, "Bunların listede yer almaları bizleri memnun etti. " dedi.

Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile tutuksuz sanığı Sinan Aygün'ün, CHP'den aday gösterilmesini savundu. Ankara İl Teşkilatı'na gelişinde soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, CHP'nin Urfa İl Başkanlığı'nın, teşkilat mensupları yerine Ergenekon sanıklarının da yer aldığı dışarıdan isimlerin aday gösterilmesi üzerine 'toplu istifa etmesine' ilişkin soruları cevaplandırdı.

Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanıklarını, tutuklu olmalarından dolayı değil, kişisel özelliklerinden ve ülkeye katkılarından ötürü aday gösterdiklerini savundu. "Bunlar hayali ihracatçı değil. Ülkeye faydaları dokunmuş insanlar, o nedenle aday yaptık" diye savunan Kılıçdaroğlu, Ergenekon sanıklarının listede yer almaları konusunda, "Bunların listede yer almaları bizleri memnun etti. " şeklinde konuştu.

CHP listesinin "tasfiye listesi" olduğuna yönelik eleştirileri kabul etmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Biz yeni bir CHP diyorduk. Bunu başarmak için liste hazırladık. Bu listenin hazırlanmasında Parti Meclisi kararları etkili olmuştur. " dedi.

PARTİNİN GENÇLEŞTİRİLMESİ İÇİN ÖNDER SAV ADAY GÖSTERİLMEMİŞ

Deniz Baykal'ın aday gösterilmesine karşın çalışma arkadaşlarının tasfiyesi ve Önder Sav'ın aday gösterilmemesi hakkında ise Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Aday gösterilmeyenler, bu durumu saygıyla karşılamalı ve en az aday gösterilenler kadar çalışmalıdırlar. Gençlere ve kadınlara önem verdiğimizi gösteren bir liste hazırladık. Partimizi gençleştireceğimizi söylemiştim. O nedenle de Sayın Önder Sav'ı aday göstermedik. Ancak hem Sayın Deniz Baykal'a hem de Önder Sav'a yaptıkları katkılardan ötürü minnettarız. " diye konuştu. CHP'nin demokrasiyi sindirmiş bir parti olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, aday listesinin hazırlanmasında 80 kişilik parti meclisinin etkili olduğunu belirtti. Eski Savcı İlhan Cihaner'in adaylığı konusunda ise Kılıçdaroğlu, Cihaner'in listeye girdiği, sonradan çıkartıldığı konusunun doğru olmadığını belirterek, "Listede yoktu" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler