Kılıçdaroğlu GATA’daki yaralıları ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, GATA'da terör saldırısında yaralananları ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu GATA’daki yaralıları ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, GATA'da terör saldırısında yaralananları ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Failler kimse yakalansın, bütün delilleriyle beraber yargıya teslim edilsin" dedi.

Ankara'daki terör saldırısında yaralananları ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından gazetecilerin soruşların cevapladı. Kılıçdaroğlu, sadece Ankara patlamasında yaralananları değil Doğu ve Güney Doğu "da yaralanan gazileri de ziyaret ettiğini ve morallerinin çok iyi olduğunu söyledi.

Kim ve hangi makam görevini yapmıyorsa, bunun üzerinde durulması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bütün bu ölümlerden bir siyasal sorumlu çıkarmamız lazım. Ülkeyi kim yönetiyor? Ülkeyi yönetenler en azından bunun sorumluluğunu üstlenebilmeli, sorumluluğun gereğini yerine getirebilmeli. Eğer biz bunu yapamazsak, siyaseten ve ahlaki açıdan sınıfta kalmış oluruz. Yazık günah bu insanlara, bu tabloya. Bu tablo bizim kaldıracağımız, içimize sindireceğimiz bir tablo değil" ifadelerini kullandı.

"YAPILAN AÇIKLAMALAR TATMİN EDİCİ DEĞİL"

Hükümet kanadından yapılan açıklamaların kamuoyunu tatmin etmediğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu olayın faillerinin bulunarak yargının önüne çıkarılması lazım, hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde. Çünkü hükümet kanadının yaptığı açıklamaların özellikle bazı kurumları, bazı kuruluşları, bazı sivil toplum örgütlerini tatmin etmediği yönünde belli işaretler var."

Özellikle son bir aydır vicdan muhasebesi yapmak durumunda kalındığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Neden bu tablolar ortaya çıkıyor, neden önlem zamanında alınmıyor, istihbarat zaafiyeti olduğu söyleniyor?" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve İl Başkanı Adan keskin Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler