Kılıçdaroğlu Esad görüşmesine ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 8 Mart Kadınlar Günü için düzenlenen toplantıda konuştu. Kılıçdaroğlu CHP ve Esad görüşmesinin sorulması üzerine kendilerinin hem Baas rejimi ile hem de muhaliflerle görüştüklerini söyleyerek ülkenin çıkarlarını korudu

Kılıçdaroğlu Esad görüşmesine ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 8 Mart Kadınlar Günü için düzenlenen toplantıda konuştu. Kılıçdaroğlu CHP ve Esad görüşmesinin sorulması üzerine kendilerinin hem Baas rejimi ile hem de muhaliflerle görüştüklerini söyleyerek ülkenin çıkarlarını koruduklarının altını çizdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satırbaşları...

-CHP olarak aile sigortasını yaşamı geçirmeyi istedik. Ama bunu sağlayamadık. Bu projeyi bırakmış değiliz bunu mutlaka sürdüreceğiz.

-Gazetelerin 3. sayfalarına baktığımızda şiddete uğrayan öldürülen kadınların haberleriyle karşılaşırız. Kadına yönelik şiddet uygar bir toplumun benimseyebileceği bir olay değildir. Kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal bir duruş sergilenmelidir. Kişiliği gelişmemiş erkeklerin yaptığı bir uygulamadır bu.

-Önemli olan kadına şiddeti durdurmak. Devletin bu konuda yeterli önlemi aldığını düşünmüyorum. Kadın sığınma evleri çok yetersiz.

-Kadın dünyayı değiştirir. Ama kadının elindeki güç yeteri kadar topluma yansımıyor.

CHP VE ESAD GÖRÜŞMESİ

-Biz Suriye muhalefeti ile de görüşüyoruz. Biz Suriye'ye barışın gelmesini istiyoruz. Biz sağlıklı dengelerin oluşması için çaba harcıyoruz.

-Muhalefetle de iktidarla da görüşürüz. Bugün kamplarda onbinlerce kadın var. Bugün Emekçi Kadınlar Günü. O kadınların o kamplarda hangi koşullarda olduğunu kim sorguluyor. Kim Esad'a bu kadınların sorununu çözün diye gidiyor. Biz gidiyoruz. Biz Türkiye'nin çıkarları için, saygınlığı için oradayız. Suriye halkı ile Türk halkının barışması için oradayız.

İMRALI GÖRÜŞMESİ

- Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Anayasa'da değiştirilmesi teklif edilemeyen ilkelerden biri demokratik, laik bir hukuk devletidir. Eğer biz hukuk devletiysek herşeyin hukuk içinde yürütülmesi lazım. Hukukun dışına çıkarsanız bu işi yürütemezsiniz. Devlet tüm sorunları hukuk içinde çözmelidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler