Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı eleştirdi

“Türkiye’de bundan sonra Adalet zor...” CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa Sosyalist Partileri (PES) toplantısının ardından Türkiye’ye dönüş yolundaki sohbetinin son sözünü bu cümle ile bağladı. Daha önce gündeme getirdiği Başbakan Erdoğan’ın da “Sen bu

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı eleştirdi

“Türkiye’de bundan sonra Adalet zor...” CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa Sosyalist Partileri (PES) toplantısının ardından Türkiye’ye dönüş yolundaki sohbetinin son sözünü bu cümle ile bağladı. Daha önce gündeme getirdiği Başbakan Erdoğan’ın da “Sen bu işte sınıfta kaldın” dediği Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndaki rüşvet iddialarının peşini bırakma niyetinde olmadığını söyledi. Olayı soruşturan savcılar hakkında suç duyurusunda bulunacakları açıkladı. Kayseri ile ilgili yeni bir iddiayı dile getirdi. İşte Kılıçdaroğlu’nun Brüksel’den dönüş yolunda uçaktaki sohbetinden satır başları:

HSYK ÜYESİ GİTTİ

"Kayseri olayı ile ilgili savcılar hakkında da suç duyurusu hazırlıyoruz. Kayseri olayını kapatmak için, mahkeme tebligatları hazırlanırken bir HSYK üyesi gidip orada bekledi. Bir başka fezlekenin içinde, Kayseri suçunu aklamaya kalktılar. Tebligatların tamamlanmasını bekliyoruz. Sonra gereğini yapacağız. Olay baştan beri kapatma üzerine kuruluydu. Vilayet, belediye, savcı herkes dosyayı kapatmak için uğraşıyor, bizim elimize belgeler geldiğinde her şey ortaya çıkıyor. Kaç lira rüşvet alındığını, kimin nasıl aldığını tek tek açıklıyor, söylüyor. Banka hesaplarına baksalar yetecek. Yok; bakmıyor, bankadan hesap dökümünü bile istemiyor. Böyle soruşturma mı olur. Genel Sekreter hakkında dava açılıyor. Genel Sekreter belediyede ikinci adam. Bir yerden talimat almasa yapabilir mi?

İKİNCİ BELGE

Bundan sonra Adalet çok zor... Bunu anlamak için Kayseri ile ilgili elimize gelen ikinci belge her şeyi ortaya koymaya yeter. Kayseri-Felahiye, Büyüktoraman Belde Belediye Başkanı Ali Temirci Haziran 2010’da nitelikli dolandırıcılıktan 3 yıl 1 ay 27 gün, 22 Kasım’da da evrakta sahtecilik, 2 yıl 11 ay hapis cezası alıyor. Üçkâğıt çeviriyor mahkûm oluyor. Bu kişi de hâlâ makamında oturtulabiliyor.

MANAVGAT

İzmir’e ise Türkiye’de ne kadar müfettiş varsa yollanıp, suç oluşturulmaya çalışılıyor. Gemlik, Manavgat belediye başkanlarımız için de aynı durum söz konusu oldu. Manavgat Belediye Başkanımız tutuklandı. Mahkemeye çıkacağı gün davaya bakan hâkim yoktu yerine bir başkası baktı. O dosyayı açmadan tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir süre daha bu nedenle yattı. İkinci mahkeme geldiğinde hâkim bir daha çekildi yerine bu kez başka bir hâkim gönderildi. O da dosyayı okumadığını belirtip tutukluluğun devamına karar verdi. Üçüncü mahkemede davaya bakan asıl hâkim gelebildi ve ilk celsede beraat edebildi. Bu mu adalet şimdi?

EN GÜZEL ŞEY

Genişlemeden Sorumlu Komiser Füle, komisyonlarda CHP’lilerin de çalışmasını istedi. Bu bize söylenen en güzel şey. Bundan böyle bir fasıl ile ilgili olarak CHP uzman ve milletvekili gönderecek. Füle, Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Yasası’nda değişiklik için hükümetin söz verdiğini söyledi. Üzerinde çalıştıklarını söylemişler. Uzun tutukluluktan, medya mensuplarının hapiste olmasından şikâyetçiler.

DEKLARASYON

PES Geçici Başkanı ile konuştuk; Türkiye’de özgürlükler ve insan hakları konularında ortak deklarasyon yayınlayacağız. Avrupa Parlamentosu Başkanlığı’na bu dönem Martin Schultz’un gelmesi bekleniyor. O da medya mensuplarının milletvekillerinin tutukluluğundan şikâyetçi. Bundan böyle Brüksel’e daha fazla milletvekili gelecek. Danimarka AB Bakanı kendi dönemlerinde Türkiye’ye destek olacaklarını açıkça söyledi. İlk kez bu yönde sözler alıyoruz. Muhtemelen Sayın Rıza Türmen’i buraya yollayacağız. O da bir rapor hazırlayacak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler