‘Kılıçdaroğlu da dahil hepsine dava açacağım‘

CHP'den ihraç kararı mahkemece iptal edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, partisinden yeniden adaylık için başvuruda bulunmadığını belirterek, "Bu kadar haksızlığı, hukuksuzluğu zerre kadar utanmadan yapan, bu hukuksuzluğa göz yuman, kişilerle bir

‘Kılıçdaroğlu da dahil hepsine dava açacağım‘
CHP'den ihraç kararı mahkemece iptal edilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, partisinden yeniden adaylık için başvuruda bulunmadığını belirterek, "Bu kadar haksızlığı, hukuksuzluğu zerre kadar utanmadan yapan, bu hukuksuzluğa göz yuman, kişilerle bir arada siyaset yapmayı, aynı listede yer almayı kendime zul addettiğim için adaylığımı koymadım" dedi.
 
Batum, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP'den ihraç kararına ilişkin açtığı davayı kazandığını, artık bir CHP Milletvekili olduğunu ifade etti. Süheyl Batum, dava açmasındaki nedenin partisine yeniden geri dönmek değil, hiç kimsenin keyfi olarak, hukuksuz bir şekilde ayrımcılığa tabi tutulamayacağını ispat etmek için olduğunu kaydetti.
 
Mahkeme kararını aldıktan sonra CHP'den aday olmak için 3 günlük süre bulunduğunu, ancak buna rağmen adaylık başvurusunda bulunmadığını anlatan Batum, "Bu kadar haksızlığı, hukuksuzluğu zerre kadar utanmadan yapan, bu hukuksuzluğa göz yuman, görmezden gelen bu kişilerle bir arada siyaset yapmayı, aynı listede yer almayı kendime zul addettiğim için adaylığımı koymadım. Bu hukuksuzluğu yapan kişiler yönetimde bulunduğu sürece onların hazırladığı listede yer almayacağım" diye konuştu.
 
Batum, siyasal mücadeleye devam edeceğini, bunun tek yolunun milletvekili olmaktan geçmediğini ifade etti.
 
Partisinden ihraç edilmesine yönelik mücadelesinin burada kalmayacağını kaydeden Batum, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere bu süreci kendisine yaşatanlara, kendisini itibarsızlaştırmaya çalışanlara ayrı ayrı dava açacağını açıkladı.
 
Batum, Vatan Parti'sine üye olacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler