Kılıçdaroğlu bir laf söyledi ki...!

Hükümetin, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini iptal etmesi Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı.Resepsiyon iptalini anlayışla karşıladıklarını; ancak resmi tören geçişleri ile okullardaki etkinliklerin iptal edilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, hükümeti

Kılıçdaroğlu bir laf söyledi ki...!

Hükümetin, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerini iptal etmesi Kılıçdaroğlu'nu kızdırdı.

Resepsiyon iptalini anlayışla karşıladıklarını; ancak resmi tören geçişleri ile okullardaki etkinliklerin iptal edilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, hükümeti Cumhuriyetin anlamını ve erdemlerini anlayamamakla suçladı.

Cumhuriyetin ilanının 88. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında Kılıçdaroğlu, hükümetin Cumhuriyet Bayramı törenlerini iptal etmesini kınadı. Kılıçdaroğlu, bunu "Cumhuriyeti anlamamak, Cumhuriyetin erdemlerini bilmemek" olarak nitelendirdi.

"TASADA VE KIVANÇTA BERABER OLMAK"
Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetimizin 88. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken şehitler verdik, Van’da, Erciş’te yüzlerce insanımızı kaybettik, binlerce yaralımız var. Elbette acımız büyüktür ama bu büyük acıları gerekçe göstererek Cumhuriyet törenlerini iptal etmek doğru değildir. Çünkü Cumhuriyet ’tasada ve kıvançta beraber olmak’ demektir. Ayrıca Cumhuriyet, ’kimsesizlerin kimsesi olmak’ , Van’a Erciş’e daha fazla sahip çıkmak demektir" değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Atalarımızın ettiği yemin, bir daha bozulmamak üzere edilmiş bir yemindir. Bize, bugün yaşadığımız acıları, ızdırapları ve felaketleri göğüsleme gücü veren işte o yemindir. Van’da bu büyük milleti zor gününde kucaklaştıran işte bu yemindir, bu Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet Bayramları, bu andın her nesil tarafından tekrarlanışıdır. Bu törenler yeni kuşaklara millet olmanın hazzını yaşatır, kıvançta ve tasada bir olmayı öğretir. Cumhuriyetin ruhunu anlamayanlara, bu büyük millet hak ettiği dersi mutlaka verecektir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset