Kılıçdaroğlu Başbakan'a seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir ilçesinde yaptırılacak yeni fuar alanının temel atma törenine katıldı.Törende konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin hem dış siyasette hem de sorunların çözümü noktasın

Kılıçdaroğlu Başbakan'a seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziemir ilçesinde yaptırılacak yeni fuar alanının temel atma törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin hem dış siyasette hem de sorunların çözümü noktasında iyi yönetilmediğini ileri sürerek, şunları söyledi:
 
''Suriye ile Irak ile İran ile alıp veremediğimiz nedir? Barış içinde yaşamak varken... Suriye'de akrabaları olan Türkiye'deki yurttaşlarımız var. Irak'ta, İran'da akrabaları var. Bu güzel coğrafyada kardeşçe yaşamak varken neden savaş, neden kavga? 2002 yılında sıfır terör ortamı varken, 2013'ü düşünün, neden Türkiye 10 yılda bu noktaya geldi? Türkiye'yi terör batağı içine sokan anlayışı nasıl haklı göreceğiz. Ülkeyi kim yönetiyor, haberlere tutanaklar yansıdı. Haberi kim sızdırıyor, bunun üzerinde duruyorlar.
 
Geçiniz bunları. Gazeteci arkadaşımız habercilik başarısının altına imza atmış. Ülkeyi yöneten Başbakan'dan yanıt bekliyoruz, konuşmasını bekliyoruz. Milletin önünde açıkça görüşünü beyan et, biz bunu bekliyoruz. Bir tarafta olanı gördük, dinledik, görüşleri medyaya yansıdı.
 
Şimdi ortağın öbür tarafına bakmamız gerekiyor. Öbür ortak konuşacak. 'Benim konuşmaya hakkım yoktur' diyemez. Eğer bu ülkeyi adam gibi yönetiyorsan, devlet adamı kimliği ile yöneteceksen, senin yanıtını bekliyoruz. Çık milletin önüne ve konuş, ne bekliyorsun sen?''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset