Kılıçdaroğlu Bakan'ı yuhalatmadı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir’in Bigadiç ve Sındırgı ilçelerinde yaptığı mitinglerde, Maliye Bakanı’nı yuhalamak isteyen vatandaşlara engel olarak, "Yuh çekmeyin. ’Benden sana oy yok’ deyin" şeklinde konuştu. Bigadiç’e helikopterle gelen

Kılıçdaroğlu Bakan'ı yuhalatmadı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir’in Bigadiç ve Sındırgı ilçelerinde yaptığı mitinglerde, Maliye Bakanı’nı yuhalamak isteyen vatandaşlara engel olarak, "Yuh çekmeyin. ’Benden sana oy yok’ deyin" şeklinde konuştu.
 
Bigadiç’e helikopterle gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, AK Parti’li Belediye Başkanı İsmail Avcu karşıladı. İlçeye yapılan geniş yolları anlatan Başkan Avcu, daha sonra alandan ayrıldı. Meydanda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, "Bigadiç’te işsizlik var mı? Esnaf memnun mu? 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. 13 yılın sonunda 6 milyon 300 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri bin liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var. Yanlış dış politika sonucu 2 milyon Suriyelimiz var. 2 milyon Suriyeliye ödediğimiz 5 buçuk milyar dolarımız var. 21. yüzyılın Türkiye’sinde, 2015 yılında, ben yoksulum diyen hiçbir aile kalmayacak. Aylık geliri bin liranın altında olan 8 milyon emekli var. Dedim ki emekliye 2 maaş ikramiye vereceğim. Koro halinde itiraz ediyorlar. Bunun kaynağını nereden bulacaksınız, itiraz ediyorlar. Hiç meraklanmayın, kaynağı da, parası da var. Emekli de memnun olsun Ramazan bayramında, kurban bayramında emeklinin yüzü yere bakmayacak. Bunun sözünü veriyorum. Duyan da sanacak ki emekliye ayda 10 bin lira vereceğiz. Zaten verdiğin para yetmiyor geçimine, en fazla yılda 2 kez ikramiye vereceğiz” dedi.
 
"ESNAFIN HALİ MALUM"
 
Kılıçdaroğlu, her CHP’linin, CHP’ye oy vermeyen bir arkadaşını sandığa götürmesini isteyerek, "Biz zaten hortumcular kaybetsin diye çalışıyoruz. Çiftçi kazansın, esnaf kazansın, herkes kazansın diye çalışıyoruz, mücadele ediyoruz. Bunun için 7 Haziran’da sandığa gideceğiz. Yeni, yaşanacak bir Türkiye’nin temelini beraber atacağız. 13 yıldır bunlara izin verdik. 13 yıldır ülkeyi yönettiler. İşçinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin hali malum. Gel arkadaş, bir insan çıkmış diyor ki ben yaşanılacak bir Türkiye inşa edeceğim. Bu ülkede işsiz olsun istemiyorum, her evde tencere kaynasın istiyorum. Gel beraber yeni bir başlangıç yapalım. Gel hep beraber sandığa gidelim, CHP’nin altı okun böğrüne mührü basalım. Geçen seçimlerde şu ya da bu nedenlerle CHP’ye oy vermemiş bir arkadaşınızı da sandığa yanınızda götüreceksiniz. Diyeceksiniz ki ’13 yıldır bunlara izin verdik. 13 yıldır esnafın hali malum. Gel arkadaş bir insan çıkmış diyor ki ’yaşanacak bir Türkiye vaad ediyorum.’ Gel beraber sandığa gidelim, altı oka mührü basalım" şeklinde konuştu.
 
Asgari ücretle ilgili vaatlerini yineleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Maliye Bakanı diyor ki asgari ücreti bin 500 lira yapacaksanız bu işçiye zulümdür diyor. Sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verince mi zulüm? Yuh çekmeyin. Ama şunu yapın. Sandığa gidin, kaynak yok diyene, benden sana oy yok deyin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset