Kılıçdaroğlu-Bahçeli buluştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi için çatı aday önerisi görüşüldü. KILIÇDAROĞLU KAPIDA KARŞILADI Ke

Kılıçdaroğlu-Bahçeli buluştu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi için çatı aday önerisi görüşüldü.
 
KILIÇDAROĞLU KAPIDA KARŞILADI
 
Kemal Kılıçdaroğlu, saat 14.40 sıralarında TBMM’deki makamına geldi. MHP genel başkanı bahçeli ise saat 15.00’de kurmayları ile Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'yi kapıda karşıladı.
 
ÇATI BULUŞMASI
 
Her iki lider tokalaştıktan sonra gazetecilere poz verdi. Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Bahçeli basına kapalı görüşmeye geçti. Görüşmede cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday önerisi konuşuldu.
 
BAHÇELİ: İSİM ZİKREDİLMEDİ
 
Görüşmeden sonra ilk açıklamayı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Bahçeli açıklamasında, "Siyasi hayatmızda kökü ve geleneği olan iki siyasi kurum cumhurbaşkanlığı seçimleri münasebetiyle bir araya gelmek suretiyle görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Bu görüşme cumhurbaşkanlığı seçiminin sağlıklı bir şekilde sürüdürülmesi ve cumhurbaşkanlığı meselesinin bir siyasi krize sürüklenmemesi adına ve halkımızın iradesiyle seçimine fırsat verecek değerlendirmede bulunan olumlu ve olgun bir görüşme oldu. Süreç devam etmektedir. İki siyasi kurum da yakından takip ediyor. Gelişmeler içinde tekrar görüşmek gerekiyorsa devam edeceğiz. Neticede inşallah cumhurbaşkanlığı meselesi nihayete kavuşacaktır. Hiçbir isim zikredilmedi. İsimlerden çok prensipler üzerine konuşuyoruz. Ben bu görüşmeden memnun ve mutluyum." dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: CUMHURBAŞKANI PROFİLİNİ KONUŞTUK
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise şunları söyledi: "Son derece verimli ve yararlı bir görüşme oldu. Sayın genel başkan ve arkadaşlarıyla güzel bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdik. Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı profilini görüştük. İsim konuşulmadı. Genel ilkelerden bahsetttik. Bundan sonraki süreçlerde de bir araya gelmek adına mutabakat sağladık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset