Kılıçdaroğlu az kalsın eziliyordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Özhan Canaydın adına yaptırılan park ve anıtın açılışında yaşanılan izdihamda ezilme tehlikesi geçirdi.Beşiktaş'ta yapılan Özhan Canaydın Parkı ile anıtın açılışına Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı

Kılıçdaroğlu az kalsın eziliyordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Özhan Canaydın adına yaptırılan park ve anıtın açılışında yaşanılan izdihamda ezilme tehlikesi geçirdi.

Beşiktaş'ta yapılan Özhan Canaydın Parkı ile anıtın açılışına Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Hurşit Güneş, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Canaydın'ın eşi Asuman Canaydın ve oğlu Murat ile Galatasaray'ın eski ve yeni yöneticileri katıldı. Milli takım ve Galatasaray'ın eski teknik direktörü Fatih Terim ise açılış törenini Galatasaraylılar Derneği'nin balkonundan izledi.

Törende konuşan spor yazarı Şansal Büyüka, "Çok duyguluyum. Özhan ağabeyle çok dertleştim zamanında. Bana 20 sonra başkan olacağım dedi ve oldu. Aslantepe'nin yapılması için çok çile çekti. Bu dönemde belki de hastalandı ama biliyorum ki fair play'in bir numaralı ismiydi. Bu gülleri ona saygımla gönderiyorum" dedi.

Özhan Canaydın'ın Galatasaray Lisesi'nden sınıf arkadaşı Tamer Celasun da, "Kendisi benim çok samimi arkadaşımdı. Her dönem beraberdik. Sonra hastalandığında ben ona 'kalkacaksın ve yeniden başkan olacaksın' dedim. O da bana '23 tane hap içiyorum' dedi. Kendisini bu camia ve Galatasaray unutmayacak" şeklinde konuştu.

Tören boyunca gözyaşlarına hakim olamayan Özhan Canaydın'ın eşi Asuman Canaydın ise, "Bugün çok gururluyum. Özhan iyi bir spor adamı, iyi bir aile babası ve namuslu, dürüst bir insandı. Onun yokluğunu çok hissediyorum. Sizler her zaman bizim yanımızdasınız. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törene sarı kırmızılı atkıyla katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Özhan Canaydın'ın centilmenliğin simgesi olduğunu ifade ederek, "Mücadele adamıydı ve Türk sporunda iz bırakan biriydi. Bizde şu an ona gönül borcumuzu gerçekleştiriyoruz. Eminim ki Galatasaray'ın saygın yöneticileri de onun izinden yürüyerek takımı başarılara sevk edecek.

Hepimiz sporla bir şekliyle tanışırız. Gönül birlikteliğimiz, kavgalarımız olur. Spor hayatın vazgeçilmez alanıdır. Ama bu dertlenmemiz uzun sürmez. Bir hafta sonra yeni bir umut vardır. Yeni bir umutla takımımızın başarılı olmasını isteriz. Takımımız kazanır sokaklarda elimizle bayraklarla slogan atar, heyecanımızı herkesin paylaşmasını istersiz. Spor siyaset üstü. Bizim yaşamımızın bir parçası. O açıdan sporu her zaman yüceltmemiz, büyütmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı da sporla büyütmemiz gerekiyor. Onu ölümsüzlüğe uğurladık. Bugün küçük bir vefa borcunu yerine getiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve törene katılanlar anıtın açılışını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun tören alanından ayrılması sırasında izdiham yaşandı. Kalabalığın arasında kalan Kılıçdaroğlu ezilme tehlikesi geçirirken, polis ve güvenlik görevlileri kalabalığı güçlükle uzaklaştırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset