Kılıçdaroğlu 6 milletvekilline sahtekar dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup toplantısında AK Parti iktidarının eleştirdi, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na sert çıktı. AK Partili 6 milletvekilini de sahtekarlıkla suçlayan Kılıçdaroğlu şunları söyle

Kılıçdaroğlu 6 milletvekilline sahtekar dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup toplantısında AK Parti iktidarının eleştirdi, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na sert çıktı. AK Partili 6 milletvekilini de sahtekarlıkla suçlayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:   

 

-İlk kez kendi ulusal çıkarlarını itip, başka ülkenin ulusal çıkarları üzerine inşa ettiniz dış politikanızı ve kaybettiniz. Bir de tokat yediniz. Bayan Clinton dedi ki ‘Kusura bakmayın size iş yok.’ Dikkat ediyor musunuz o parmakla çağrılan birisi vardı, bir Dışişleri bakanı vardı sesi soluğu çıkmıyor.

Söylemiştim ya ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmiş geçmiş en çapsız bakanı’ diye. Bir de kitap yazdı, samimi söylüyorum yazdığı kitap konusunda endişelerim var acaba ‘o mu yazdı’ diye.

 TEK TEK İSİM VERDİ

 -Kendisi Meclis’te olmadığı halde oradaymış gibi oy pusulası gönderen milletvekilleri var. Erdoğan, sen bu sahtekârlığa ne diyeceksin? Senin milletvekilin yapıyor bunu. ‘Din, iman, Allah, Peygamber’ diyorsun, TBMM’de, milli iradenin tecelli ettiği bir yerde senin milletvekillerin sahtekarlık yapacak, sen çöl bedevisi gibi sesini keseceksin. Kendisi hacda, burada sahtekârlık yapıyor.

 

-1 Kasım 2012, bunları artık ifşa ediyorum. Seçim bölgelerindeki vatandaşlar da ‘hangi sahtekâra oy verdiklerini görsünler’ diye söylüyorum. Ali Aşlık, İzmirlilere söylüyorum, sizin bir milletvekiliniz var, sahtekarlık yapıyor. Mustafa Kabakçı, Konya. Konyalılara da söylüyorum; hem Meclis’e gelmeyecek, hem sahtekarlık yapacak. Sermin Balık, Elazığ milletvekili. Bizim Elazığ’dan sorumlu milletvekilimiz var ama Elazığ milletvekilimiz yok. Sahtekar olacağına hiç olmasın daha iyi. Mehmet Öntürk, Hatay milletvekili. Uygarlığın, güzelliğin beşiği olan bir kent, sahtekar bir milletvekili yakışır mı?

 

-Nihat Zeybekçi, Denizli, kesinlikle zeybek oyunu oynamasın, çünkü sahtekârlara zeybek oyunu oynamak düşmez. Canan Candemir Çelik, Bursa, Bursalı kardeşlerime de söylüyorum, seçtiniz, parlamentoya gönderdiniz, sahtekârlık yapıyor. Parlamentoda sahtekarlık yapan bir milletvekili yarın neleri satar çıkarları için artık onu da milletim takdir etsin. Buna sessiz kalan, bugüne kadar ses çıkarmayan kim olursa olsun AKP Genel Başkanı da eğer hala sessizliğini koruyorsa bu sahtekarlıklara ortaktır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler