Kılıçdaroğlu 4 kişiyi çizdi!

CHP'nin Meclis için önerdiği komisyon üyelerinin isimleri seçim sonrası MYK'da beklenen revizyonun da ilk sinyalini verdi.Genel başkan yardımcılarından Süheyl Batum Anayasa Komisyonu'nda, Osman Korutürk Dışişleri Komisyonu'nda, Sezgin Tanrıkulu İnsan Hakl

Kılıçdaroğlu 4 kişiyi çizdi!

CHP'nin Meclis için önerdiği komisyon üyelerinin isimleri seçim sonrası MYK'da beklenen revizyonun da ilk sinyalini verdi.

Genel başkan yardımcılarından Süheyl Batum Anayasa Komisyonu'nda, Osman Korutürk Dışişleri Komisyonu'nda, Sezgin Tanrıkulu İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda, Umut Oran, AB Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'nda görevlendirildi. Meclis'teki kritik komisyonlara giren bu isimlerin MYK'daki görevlerinden ayrılmaları sürpriz da olmayacak gibi.

Komisyonlarda CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Engin Altay, İzzet Çetin, Sena Kaleli ve Volkan Canalioğlu'na yer verilmemesi CHP MYK'sında bu isimlerin devam edeceği yorumlarına neden oldu.

Bu arada Kılıçdaroğlu ile birlikte 18 kişiden oluşan MYK sayısının 16'ya düşürülmesi de bekleniyor. 

Bunların yanı sıra Gülsün Bilgehan AKPM Türk Grubu'nda, Faik Öztrak ve Emrehan Halıcı NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu'nda, Hurşit Güneş Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu'nda ve Sencer Ayata Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu'nda. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil AGİT Türk Grubu asıl üyeliğinde görevlendirildi.

Ancak bu isimlerin yapacakları görevler diğer komisyonlar gibi çok zamanlarını almayacağı için genel başkan yardımcılığı görevlerine devam edebilirler.

BAYKAL'A YURT DIŞI GÖREV

Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu üyeliğinde görevlendirilmesi dikkat çekti.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler