Kenan Evren'i düşman ilan etti!

12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren'e Rahşan Ecevit'ten büyük tepki geldi. Evren’i “düşmanım” diye nitelendiren Rahşan Ecevit, “Düşmanımın bile kötülüğünü istemem ama Evren ceza alırsa üzülmem. Bize ve binlerce insana kötülük yaptılar” dedi.Rahşan Ecev

Kenan Evren'i düşman ilan etti!

12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren'e Rahşan Ecevit'ten büyük tepki geldi. Evren’i “düşmanım” diye nitelendiren Rahşan Ecevit, “Düşmanımın bile kötülüğünü istemem ama Evren ceza alırsa üzülmem. Bize ve binlerce insana kötülük yaptılar” dedi.

Rahşan Ecevit, Evren'in 30 yıl sonra verdiği ifadesini Cumhuriyet'e değerlendirdi. Ecevit'in açıklamaları şöyle:

NEREDEN TAHMİN EDECEKTİK: Kenan Evren diyor ki 'siyasetçiler tahmin etmeliydi'. Temenni etmediğimiz antidemokratik bir şeyi nasıl tahmin edecektik? Temenni etmeyince düşünemez, tahmin edemezdik.

ECEVİT NEDEN KAPIDA KARŞILADI: "Bülent Ecevit'in kendisine şikâyette bulunmadığını ve kendisini kapıda karşıladığını" söylüyor. Herkes bilir ki Bülent (Ecevit) baş düşmanına bile nazik davranan, önünde saygıyla konuşan bir insandı. Ama hissiyatı bambaşkadır. Şikâyeti olmaz mı hiç? Hem bizi Hamzakoy'a götürdüler, hem de sonrasında üç kez üçer ay hapis cezası verdirdi. Bunların hiçbiri güzel anılar değil.

BÜROKRATLAR EMİR KULU: Eğer o dönem sorgulanacaksa sadece komuta heyeti sorumlu tutulmalı. O dönemin bürokratlarına dokunulmaması gerekir, çünkü onlar emir kulu. Baştakiler ne dediyse onu yaptılar.

MECBUREN TOKALAŞTIM: Evren ile bir kez yüz yüze görüşme yaptım. O da DSP'yi kurarken mecburi olduğu için gitmek durumunda kaldım. Sadece söylenmesi gerekeni söyleyip ayrıldım oradan. Birkaç kez de resmi törenlerde el sıkışılmıştır. Ama mecburiyetten.

KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK: Kılıçdaroğlu'nun şu anda suçlanmasını haksız buluyorum. Ondan önce partide bir yanlışlık vardı. Geldikten sonra kısacık sürede canla başla çalışıp partisinin oylarını arttırdı. Ama örgütte bir sıkıntı olduğu ortada. Kılıçdaroğlu bir ümit yakaladı, eğer çekilirse her şey bozulur. Şu sırada kavgayı bırakıp, sarılıp kucaklaşmaları ve derhal bundan sonraki seçim için çalışmaya başlamaları gerekir. İç kavga bitmeden, dış kavgaya dönülemez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset