"Kemal Bey küreselleşiyor"

CHP'nin Suriye krizindeki tutumunu eleştiren Erdoğan, "Kemal Bey maşallah küreselleşiyor. Ama çark etmede çarkçılıkta küreselleşiyor" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te partisinin 4. Olağan İl Kongresi'ne katıldı ve burada yaptığı konuşması

"Kemal Bey küreselleşiyor"

CHP'nin Suriye krizindeki tutumunu eleştiren Erdoğan, "Kemal Bey maşallah küreselleşiyor. Ama çark etmede çarkçılıkta küreselleşiyor" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te partisinin 4. Olağan İl Kongresi'ne katıldı ve burada yaptığı konuşmasının hedefinde ana muhalefet partisi CHP vardı. Gaziantep'in 22 Temmuz seçimlerinde partilerine yüzde 59 oy verdiğini hatırlatan Erdoğan, 12 Haziran seçimleri öncesinde burada yaptığı mitingdeki konuşmasını hatırlattı. Erdoğan, "12 Haziran akşamı biz sevindik. 12 Haziran akşamı Gaziantep, Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Balkanlar sevindi. Bize bu sevinci yaşattığı için Gaziantep'e teşekkür ediyorum" dedi.

"Gaziantep'te yüzde 62, Türkiye'de yüzde 52 oy aldık" diyerek rehavete kapılmadıklarını söyleyen Erdoğan, "Biz omuzlarımızda yüzde 100'ün, 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının emanetini taşıyoruz. Biz Türkiye'nin yoksullarının olduğu kadar, dünya mazlumlarının da umudu olan bir partiyiz. Onun için hep şunu söyledik: Biz kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesiyiz" diye konuştu.

Partileriyle birlikte Türkiye'de "iktidar partileri yıpratır" anlayışının değiştiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Çünkü bunlar bizi tanımıyor. Bunlar bu teşkilatı hiç, ama hiç tanımıyor. Bunlar bu teşkilattaki coşkuyu, heyecanı, aşkı, sevdayı, hizmet tutkusunu hiçbir zaman anlamadılar, anlamıyorlar ve böyle giderse anlamayacaklar. Bir kere şunu herkes iyi bilsin. Biz birileri gibi rant elde etmek için siyaset yapanlardan değiliz. Biz birileri gibi makam uğruna, iktidar hırsı uğruna yol arkadaşlarını harcayan siyasetçilerden değiliz. Biz birbirine komplolar yapan, birbirinin kuyusunu kazan, yanı başındaki arkadaşlarından kuşkulanacak kadar paranoya içine giren partilerden, siyasetçilerden değiliz. Bizde kardeşlik var. Kardeşlik hukuku var. Bizde dayanışma, dava arkadaşlığı, ahde vefa var. Bizde makam değil, millet öndedir. Bizde rütbe değil, hizmet öndedir. Bizde rekabet değil, hayırda yarış öndedir. Bizde hesaplaşma olmaz bizde helalleşme olur."

"Beyler sizin aklınız nerede?"

Kendi dönemlerinde Gaziantep'te kongre merkezi ve spor salonu yapıldığını belirten Erdoğan, CHP'yi ima ederek, "Bunlara sorulmaz mı. Beyler sizin aklınız nerede? Siz nelerin veya neyin partisisiniz? Şu koskoca Gaziantep'e, Büyükşehir Gaziantep'e bir spor salonu, kongre merkezi kazandıramayacak kadar acizsiniz, zavallısınız. Bunları niye yapamadınız?" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nu samimiyetsizlikle suçladı

Sözü dindarlığa getirerek, CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bosna-Hersek'e yaptığı ziyareti kastederek, "Boşnak dindar olunca iyi de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, gençleri dindar olunca niye kötü? Yemenli hanım başörtülü olunca iyi de Türk başörtülü olursa örümcek kafalı öcü mü oluyor? Üniversitelerde başörtülü olarak kızların okuması için AK Parti, MHP bir karar aldı ve Meclis'ten bunu geçirdi. Meclis'ten bunu geçirdikten sonra Anayasa Mahkemesi'ne bunu bozmak için müracaat edenlerin içinde senin de imzan yok muydu Kılıçdaroğlu? Buna ne derler biliyor musun? Buna dürüstlük demezler, buna istismar derler. Bu samimiyetsizliktir. Bosna'da cami tekke, türbe gezeceksin, ama Türkiye'de Danıştay'a gidip kat sayı uygulamasının iptalini isteyeceksin" diye konuştu.

"Kemal Bey, çarkçılıkta küreselleşiyor"

Suriye konusunda da Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Suriye'ye Şam'a arkadaşlarını göndereceksin Baas rejimine destek verecekler sonra gelip buraya Arap baharıyla ilgili zirve düzenleyeceksin. Kemal Bey maşallah küreselleşiyor. Ama çark etmede çarkçılıkta küreselleşiyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset