KCK yapılanması vekilleri şok etti

Bakan Şahin’in verdiği bilgiler özetle şöyle: Terör örgütünün yasama, yürütme ve yargısı olan yeni örgütlenmesi KCK’dır. KCK bir üst yapıdır. Türkiye bölümü KCK-TM’dir. Anayasaları bile var. Anayasaları gizli değil, internette. Devlet olmayan devlet öngör

KCK yapılanması vekilleri şok etti

Bakan Şahin’in verdiği bilgiler özetle şöyle: Terör örgütünün yasama, yürütme ve yargısı olan yeni örgütlenmesi KCK’dır. KCK bir üst yapıdır. Türkiye bölümü KCK-TM’dir. Anayasaları bile var. Anayasaları gizli değil, internette. Devlet olmayan devlet öngörmektedir.

Aşiretler olarak örgütlenmişler. Anayasalarında bir önderlikten söz ediliyor. Her Kürt hangi ülkede olursa olsun KCK vatandaşı. Vergi bölümünü hayata geçirmeye çalışıyorlar. Mahalle, kent ve şehir yapılanmalarını tamamladılar. İstanbul ve İzmir gibi ilerde bile yapılanma söz konusu.

SİLAHLA GELENE GÜL UZATMAYIZ
Toplantıda AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in KCK operasyonlarını eleştirdiği öğrenildi.

Metiner’in “KCK operasyonlarında gereken özen gösteriliyor mu? Eli silah tutan ile silah tutmayan ayrılıyor mu” sorularını yönelttiği bildirildi. Şahin’in bu soruya cevabı şöyle oldu: “AK Parti terörle mücadelede rüştü ispatlamıştır. Silahla gelene silahla cevap verilir. Silahla gelene gül uzatacak değiliz. Terörle mücadelede 90’lı yıllara dönmeyiz.”

ÖCALAN TALİMAT VEREMİYOR
Bakan Şahin, Öcalan’ın 12 yıllık tutukluk döneminde örgüte talimat verdiğini belirtirken “Temmuz 2011’den itibaren avukatları ile görüşmesi durduruldu. Örgüte mesaj gönderemediği için bocalama ve ayrışma başladı” dedi.

KAYNAK BELEDİYELERDEN
BDP’li belediyeler KCK yapılanması içinde yer alıyor. Belediyelerden kırsal kesime para akışı gerçekleşiyor. BDP ve örgüt yanlıları KCK’nın parçası olduklarını gizlemiyorlar. Bu örgüte giriş var çıkış yok. Şahin’in bu sözleri vekilleri şoke etti. Birçok milletvekili, “Biz bu kadar tehlike olduğunu bilmiyorduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset