"Kavgacı siyaseti bırakıyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, Doğanşehir ilçesinde vatandaşlara seslendi.Doğanşehir ilçe binasının açılışı nedeniyle Doğanşehir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada seçim otobüsü üzerinde vatandaşlara hitap etti. Malatya Milletveki

"Kavgacı siyaseti bırakıyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, Doğanşehir ilçesinde vatandaşlara seslendi.

Doğanşehir ilçe binasının açılışı nedeniyle Doğanşehir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada seçim otobüsü üzerinde vatandaşlara hitap etti. Malatya Milletvekili adaylarının da tanıtıldığı mitingde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İnançla ve kararlılıkla sandığa gidip oy verirsek Allah'ın izniyle başbakan olarak buraya geleceğim" diye konuştu. Doğanşehir'de elmanın 25 kuruşa satıldığını öğrendiğini de belirten Kılıçdaroğlu, "Buranın elması bir markadır. Çiftçi para, üretici alın terinin karşılığını alamıyor. Çiftçi alamayınca da esnafımız para kazanamıyor. Ben size söz veriyorum, sizin için çalışacağım, halkım için çalışacağım" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer emekli geçinemiyor ise bunun hesabının sorulması lazım. Bizim çocuklarımız gencecik fidan gibi çocuklarımız işsizse bunun hesabının sorulması lazım. 13 yıldır iktidardalar hiç diyorlar mı çiftçiyi rahat ettireceğiz, emekliyi rahat ettireceğiz. Onlar kendilerine sarayı vatandaşına gecekonduyu bile layık görmüyorlar. Ben Sayın Ecevit'in geleneğinden geliyorum. Benim siyasetten bir beklentim yok, kul hakkı yemedim Allah bundan sonra da yedirmesin. Ben isterim ki her evde tencere kaynasın, her evde huzur bereket olsun. Eğer bunu yapamasak o zaman siyaseti niye yapıyoruz. Siyasetin amacı halka yalan söylemek değildir. Din üzerinden siyaset yapmak değildir siyasetin amacı. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmaz. Anneler, önümüzdeki günlerde eğer başbakan olursam çocuğunuza beslenme çantası koymayacaksınız. Bu çocuğum ne yiyecek düşünmeyeceksiniz, çocuklarımız öğrencilerimizi öğretmenleriyle beraber okulda bedava yiyecekler. Şimdi burada parayı nereden bulacaksın diyeceksin. Sen kaçak saraya para buluyorsun da ben ekmek parasını mı bulamayacağım."

1 Kasım seçimlerinde başbakan olursa ülkedeki terörü de bitireceğinin sözünü veren Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle beni başbakan yaparsanız bu terör belasını da bitireceğim. 78 milyon vatandaşı kucaklayacağım, kimseye kızgın olmayacağım ben demokrasiye inanıyorum insanlarıma inanıyorum. Sakın bir şeyi daha unutmayın ben sizden birisiyim bu bölgede kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde doğdum 7 kardeşten üniversite okuyan tek benim okudum, çalıştım, devletin en önemli yerlerinde görev yaptım. Bütün bunları Gazi Mustafa Kemal'in sayesinde yaptım. Huzur için barış için çalışacağım" diye konuştu.

"Kavgacı siyaseti bırakıyorum" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Mührü altı okun böğrüne basın basarken şunu söyleyin. İşsizliği bitirmek, çiftçinin, esnafın rahatı için kardeş kavgasına son vermek için oyunuzu altı okun altına basın. Anneler açlığın fakirliğin ne olduğunu biliyorum. Asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağım hepinize inanıyorum, güveniyorum."

Mitingin sonunda ilçe binasının açılış kurdelesini kesen Kılıçdaroğlu, daha sonra Hekimhan ilçesine geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler