Kardeşe özel atama (!)

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı da son görevden alma sürecinden nasibini aldı.KARDEŞE KRİTİK GÖREV17 Aralık tarihinde başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından başlayan görevden almalardan Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik

Kardeşe özel atama (!)

Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı da son görevden alma sürecinden nasibini aldı.

KARDEŞE KRİTİK GÖREV

17 Aralık tarihinde başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından başlayan görevden almalardan Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanı (eski adıyla Teftiş Kurulu Başkanı) Hüseyin Acır da nasibini aldı. Acır'ın görevinden ayrıldığı belirtilirken, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yeni İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kardeşi Atıf Ala'nın görevlendirileceği ifade ediliyor.

İSMİ FİŞLEME İDDİALARINDA GEÇMİŞTİ

Atıf Ala'nın ismi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "fişleme" yaptığı iddialarında geçmişti. Fişleme haberlerinde, "Milli Eğitim Bakanlığı kamudaki görevlileri fişlemiş. İsimlerin karşısına, "Olumsuz, İHL'li kesime bakışı negatif, görev verilmemeli, F tipi' gibi notlar düşülmüş. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da tıpkı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gibi kamudaki görevlileri fişlediği ve fişlenen isimlerin tasfiye edildiği ortaya çıktı. Fişleme yapan isim ise MİT'e de benzer emir bir veren Başbakanlık Müsteşarı (şimdi İçişleri Bakanı) Efkan Ala'nın kardeşi Atıf Ala.

ÖĞRENCİ İŞLERİNE GÖREV YAPIYORDU

"Bakanlık Merkez Teşkilatı Yönetici İstatistiği' adı altında yapılan fişlemelerde, kişinin çalıştığı birimin adı, birim amiri, kadro durumu belirtildikten sonra "Açıklama' bölümünde fişlemeler yapılmış" iddialarında bulunulmuştu.

Atıf Ala, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın kardeşi ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünde Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Grup Başkanı olarak görev yapıyor.

efkan-ala-nin-kardesi-meb-teftis-kurulu-baskani-5529720_2786_m.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset