Karan: Faturayı bana kestiler

Trabzon Haziran Hareketi isimli bir grup bugün Atatürk alanında bir basın açıklaması yaptı.Grup yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;“Ülkemizin hızla karanlığa sürüklendiği bir dönemden geçiyoruz. Yolsuzluk, talan, sömürü ve hukuksuzluk politikaların

Karan: Faturayı bana kestiler

Trabzon Haziran Hareketi isimli bir grup bugün Atatürk alanında bir basın açıklaması yaptı.

Grup yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizin hızla karanlığa sürüklendiği bir dönemden geçiyoruz. Yolsuzluk, talan, sömürü ve hukuksuzluk politikalarını siyaset felsefesi haline getiren AKP iktidarı faşizmi kurumsallaştırarak çıkış arıyor. Geziden bu yana artık yeter diyen halktan korkuyorlar. Esiri oldukları korkuların eseri olarak “İç Güvenlik” yasası çıkardılar. Bu yasa toplumun güvenliği için değil AKP’nin sallanan iktidarını koruma güvenliği içindir. Başka Berkin’lerin, Ethemlerin, Abdocan’ların, Ali İsmail’lerin ölmesi demek olan bu yasa yok hükmündedir.”

AKP ÜLKEYİ BÖLMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi eski Trabzon İl Başkanı ve Milletvekili Aday Adayı Yavuz Karan Trabzon Haziran Hareketi isimli grubun bugün Atatürk Alanında yaptığı eylem sonrasında Haber61.net’e açıklamalarda bulundu.

“AKP seçime yakın bir süredir HDP ile oturduğu pazarlık masasında ülkeyi bölmek için eklinden geleni yapıyor” diyen yavuz Karan, “Bu anlamda sınırsız yetkiler alıyor. İç Güvenlik yasa tasarısı da bunlardan bir tanesidir. Türkiye hızla polis devletine gidiyor. Bu nedenle bugün mecliste gerçekleştirilen olayı arkadaşlarımız protesto etti. Daha geniş kitlelerin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Böyle 50 kişilik gruplarla AKP’yi göndermek biraz zor ama gerçekten bu yasa demokrasi isteyen ülkelere yakışmayan bir yasa. 3. Dünya ülkelerinde uygulanacak olan yasalardır. Bu nedenle bunun direnişi devam edecektir diye düşünüyorum” dedi.

Yavuz Karan yapılan ön seçim ve bu önseçim öncesinde yaşanan işgal eylemi ile ilgili sorulan soru üzerine şunları söyledi;

“Pazar günü Trabzon’da bir ön seçim gerçekleşmiştir. Bana göre bu ön seçimin gerçekleşmesinde herkesin çok büyük katkısı olmuştur. Bir aday adayı olarak benimde bu önseçimin gerçekleşmesinde çok büyük mücadelem olduğunu partinin yakın çevreleri bilmektedir. Trabzon’da CHP çok hareketli bir hafta yaşadı. Bundan sonrada bu hareket devam edecektir. Sonuçta sandıktan çıkan sıralamanın herkese hayırlı olmasını diliyorum.

BEKLEMİŞ OLDUĞUM OYU ALAMADIM

Kendi açımdan konuşmak gerekirse ben beklemiş olduğum oyu alamadım. Daha üst sıraları bekliyordum. Sonuçta bu üyelerimizin bir iradesidir. Ben 48 yaşındayım. Yaşamımın 3’te 2’sinde partiye hizmet etmiş biri olarak almış olduğum sonucu başarı kabul etmiyorum. Ama bu demek değildir ki partime veya arkadaşlarıma küstüm. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Esas olan CHP’nin kurumsal kimliğidir. Esas olan bizim Trabzon’da CHP adına verdiğimiz demokrasi mücadelesidir.

FATURAYI BANA KESTİLER

Bu mücadelenin belli kesimler faturasını bana kestiler. Bunu çok net bir şekilde söyleyebilirim. Özellikle ön seçim istemeyenlerin fatura kestiği kişi benim. Bundan hiç rahatsızlık duymuyorum. Çünkü biz Sosyal Demokrat gelenekten gelen bir partiyiz. Bizim Genel başkanımız İsmet İnönü çok partili döneme geçip iktidarı Demokrat partiye teslim ederken önemli bir söz söyledi. “Bu en büyük zaferimdir” diye. Ben bu anlamda kendimi başarılı görmüyorum ama Trabzon’da demokrasi adına vermiş olduğumuz bu mücadelede belki İl Başkanımızdan sonra en büyük katkı koyanlardan biri olarak ben sonucu önemsiyorum. CHP’nin kendi içindeki yarış çok önemli değildir. Esas olan AKP ve onun zihniyeti ile olan yarıştır. Bu yüzden ben seçilen arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Daha önce söylediğim gibi kaçıncı sırada olduğum önemli değildir. Ben partimin başkanlığını yaptım. Bu anlamda herkesten fazla çalışacağım. Meclise en az 2-3 arkadaşımızı göndereceğiz.

İŞGAL EYMELİ DEĞİLDİR

Bu eylemi bir işgal eylemi olarak yorumlamak yanlış. Bu hak arayış, özgürlük ve direniş eylemidir. Bu CHP’nin militarist ruhunda olan bir duruştur. Biz kontenjanımızın sadece özgürlük olduğunu söyledik. Gelen itibarda da bu gerçekleşmiştir. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu eylem sadece Trabzon’un başarısı değildir, Türkiye’deki demokrasi başarısıdır. Bu arkadaşlarımız 20-30 yıl sonra CHP tarihine adlarını altın harflerle yazdıracak arkadaşlarımızdır. Direnen arkadaşlarımızı kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset