Karadeniz de "AK Parti" dedi

Türkiye 2011 seçimlerinde bir ilke tanık oldu! AK Parti ve Tayyip Erdoğan, üç seçim üst üste oylarını artırarak demokrasi tarihine geçti.Seçmen'in yüzde 50'sinin AK Parti dediği gelen seçimlerde, Karadeniz bölgesi de AK Parti dedi ve seçimlerden büyük bir

Karadeniz de "AK Parti" dedi

Türkiye 2011 seçimlerinde bir ilke tanık oldu! AK Parti ve Tayyip Erdoğan, üç seçim üst üste oylarını artırarak demokrasi tarihine geçti.

Seçmen'in yüzde 50'sinin AK Parti dediği gelen seçimlerde, Karadeniz bölgesi de AK Parti dedi ve seçimlerden büyük bir zaferle çıkan AK Parti, Karadeniz'i de kendi safına çekmeyi başardı..

9 İLİN TAMAMINDA BİRİNCİ PARTİ
2009 yerel seçimlerinde belediye başkanlıklarını kaybettiği 9 ilin tamamından birinci parti olarak çıkan AK Parti, bölgedeki tüm illerde de ilk sırayı almayı başardı.

2009'DA BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI MUHALEFETE KAPTIRMIŞTI
2009 yerel seçim sonuçlarına göre Karadeniz bölgesindeki Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de belediye başkanlıklarını muhalefet partilerine kaptıran AK parti, bu kez bölgeden desteğini alarak çıktı.

EN YÜKSEK OY ORANI BAŞBAKAN'IN MEMLEKETİNDE
Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de AK Parti'nin oy oranı, iller bazında aldıkları en yüksek orana ulaştı.

YÜZDE 69.06 İLE TULUM ÇIKARDI
Konya, Kahramanmaraş ve Erzurum'dan sonra gelen Rize'de AK Parti, yüzde 69.06'ya ulaştı ve 3 vekilliği de alarak tulum çıkardı. Aynı durum Düzce'de de yaşandı ve 3 vekillik yüzde 65.84'le iktidar partisine gitti.

ARTVİN AKP, HOPA CHP DEDİ
AK Parti Artvin'de yüzde 46.84 oy oranı ile birinci parti oldu. Ancak, Başbakan'ın ziyareti sırasında bir emekli öğretmenin öldüğü, bir polisin de ağır yaralandığı Artvin'in Hopa ilçesinde durum farklı oldu. CHP, Hopa'da oyların yüzde 50.1'ini alarak birinci parti oldu. AK Parti yüzde 35.3 oyla ikinci parti oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler