Kamalak: Terörün reçetesi biziz

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Antalya'da katıldığı il divan kurulu toplantısında Ak Parti ve CHP'ye sert sözlerle yüklendi, CHP'nin terörün 'anası', Ak Parti'nin ise terörün 'danası' olduğunu söyledi. TERÖRÜN ANASI CHP, DANASI AK PART

Kamalak: Terörün reçetesi biziz

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Antalya'da katıldığı il divan kurulu toplantısında Ak Parti ve CHP'ye sert sözlerle yüklendi, CHP'nin terörün 'anası', Ak Parti'nin ise terörün 'danası' olduğunu söyledi.

 

TERÖRÜN ANASI CHP, DANASI AK PARTİ

CHP'nin de terörü önleyemeyeceğini belirten Mustafa Kamalak, "Biz açık net söylüyoruz, sözü eğip bükmeden ifade ediyoruz; terörün anası CHP'dir. Ak Parti de terörün danasıdır. CHP sürekli olarak bu milleti millet yapan öz değerleriyle mücadele etmiştir. Dolayısıyla bir kısım gençlerimizi manevi değerlerinden koparmıştır" ifadelerini kullandı.

 

Önceki gün Suriye karasularında düşen Türk savaş uçağıyla ilgili de konuşan Kamalak şunları söyledi: "Önceki gün bir uçağımız düşürüldü. Biz aylardan bu yana haykırıyoruz. Diyoruz ki, Türkiye adım adım bir savaşa sürüklenmektedir. Türkiye bu oyuna gelmemelidir diyoruz. Yazık ki, geldiğimiz nokta bakımından durum 5-6 ay öncesine nispetle çok daha sıcak, çok daha tehlikeli."

 

HENÜZ GÖRÜŞME TALEBİ GELMEDİ

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Mustafa Kamalak, 'Suriye konusunda hükümetten görüşme talebi geldi mi?' sorusuna, "Biz hiç kimsenin Suriye'ye yönünü dönmeyi cesaret edemediği süreçte Suriye'yi ziyaret ettik. Dönüşte, Dışişleri Bakanı'na, hükümete bilgi sunduk. Uçak düşürme olayı, önceki gün cereyan etti. Herhalde kendi aralarında görüşme yapıyorlar. Biz düşüncelerimizi net olarak söylüyoruz, Batı alemi adım adım Türkiye'yi savaşa sokmanın hesabını yapıyor. Hükümetle bir araya da gelsek bunu söyleyeceğiz" karşılığını verdi.

 

BAŞBAKAN YANLIŞ YAPTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye konusunda baştan beri yanlış yaptığını kaydeden Kamalak, "Hiç söylememesi gereken bir sözü, yanlış biçimde söyledi. Nasıl olsa Esad gidecektir düşüncesiyle, tıpkı Saddam, Mübarek gibi, sanırım öncülük yapmak istedi, sözüm ona Batılı dostlara; Esad sen orada oturamazsın, Suriye'deki gelişmeler Türkiye'nin içişleri dedi. Başbakan problem çözücü olarak yaklaşsaydı böyle olmazdı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset