Kamalak: "Erbakan olmasaydı..."

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bir Erbakan olmasaydı Abdullah Gül olur muydu? Bir Erbakan olmasaydı Tayyip Erdoğan olur muydu? Ağlamanın sızlamanın hiçbir faydası yok" dedi.SP Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen milletvekili a

Kamalak: "Erbakan olmasaydı..."

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bir Erbakan olmasaydı Abdullah Gül olur muydu? Bir Erbakan olmasaydı Tayyip Erdoğan olur muydu? Ağlamanın sızlamanın hiçbir faydası yok" dedi.

SP Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısı, Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın da katılımıyla geçekleştirildi. Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda milletvekilleri adına konuşan SP Kayseri Milletvekili Adayı Mahmut Arıkan, "Ülkemiz yangın yerine dönmüşken sessiz kalamayız. Şehit kanlarıyla alınan topraklar masa başında kaybedilirken kirli oyuna giremeyiz. Türk-İslam coğrafyası kan gölüne dönmüşken biz kenara çekilip bekleyemeyiz. 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Programda konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye ve Ortadoğu'nun sıkıntılı dönemden geçtiğini söyleyerek, "Hem Türkiyemiz hem Ortadoğu çok sıkıntılı dönemden geçiyor. Bir kısım kardeşimiz Akdeniz'in köpek balıklarına yem olurken, bir kısım kardeşlerimiz sahile vuruyor. Batı mazlum milletleri, bilhassa İslam coğrafyasını soydu soğana çevirdi. Bu kardeşlerimiz o yüzden Batı'nın sınırlarını zorlamaya başladı. Ama bu çare değil. Değerli kardeşlerim çare sizlersiniz, Milli Görüş'tedir. Çareyi başka yerde aramayın. "Milli Görüşçüyüm ama oyumu başka partiye vereceğim" diyorsan Erbakan hocamızın dediği gibi "palyaçosun'. Milli Görüşçüysen oyunu Saadet Partisi'ne vereceksin. Namaz kılacaksan kiliseye değil camiye gireceksin" dedi.

"IŞİD, PKK, PYD BÜYÜK OYUNLARIN KÜÇÜK PİYONLARIDIR"

7 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi'nin olmadığı bir Meclis'in hiçbir sorun çözemeyeceğini söylediklerini dile getiren Kamalak, "Büyük Ortadoğu Projesi bunların planıdır. IŞİD, PKK, PYD büyük oyunların küçük piyonlarıdır. Bunları anlatın. Buna dur diyecek olan sizlersiniz. Eğer sizin temsilcileriniz Meclis'e girmeyecek olursa emin olun yarınları daha kötü olur. 7 Haziran seçimleri öncesinde de biz haykırdık. Dedik ki "Eğer Saadet Partisi Meclis'e girmeyecek olursa bu seçimin hiçbir anlamı olmayacak" dedik. "Çünkü Milli Görüş'ün yer almadığı bir Meclis, Türkiye'nin hiçbir problemlerini çözemez" dedik. Meclis 6 aydır tatilde. Bu ülkenin hangi problemi çözüldü? Meclis çalışmıyor ki çözülsün, Meclis'in sadece maaşı çalışıyor. Eğer önümüzdeki 24 günü hakkıyla değerlendiremeyecek olursak önümüzdeki günlerin problemleri çok daha ağır olacak. 4 parti var Meclis'te. Bunların ikisi sözüm ona milliyetçi. Bu iki parti iktidar olsa Türkiye'nin halini bir düşünün. Bir diğeri millet ile kavgalı. Şuan iktidardaki partiye bakalım. Allahaşkına 13 yıl önce mi Türkiye daha huzurlu idi yoksa şimdi mi daha huzurlu? 13 yıl önce mi PKK terörü daha azgındı yoksa şimdi mi? Şüphesiz şimdi daha azgın. Milli Görüş'ün en ziyade desteklendiği yerler Türkiyemiz için bir sigorta olan Doğu ve Güneydoğu yazık ki kanayan yara haline gelmiştir. Bu böyle gidemez" diye konuştu.

"ERBAKAN OLMASAYDI TAYYİP ERDOĞAN, ABDULLAH GÜL OLUR MUYDU?"

"Necmettin Erbakan olmasaydı bir Abdullah Gül olur muydu, Recep Tayyip Erdoğan olur muydu?" diyen Kamalak sözlerine şöyle devam etti:

"Bir Erbakan olmasaydı Abdullah Gül olur muydu? Bir Erbakan olmasaydı Tayyip Erdoğan olur muydu? Ağlamanın sızlamanın hiçbir faydası yok. Şu önümüzdeki 24 günü en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir."

Partilerin beyannamelerini değerlendiren Kamalak, "CHP'nin önemli seçim vaadi nedir? "Emekliye her yıl 2 maaş ikramiye'. Sonra da caka satıyor "bizden kopya çektiler" diye. 26 Şubat 1999'da kanun teklif etmişiz bunun için. Yani emeklilere her yıl bayramlarda birer maaş ikramiye. CHP bizden 15 yıl sonra bunları söylüyor. Bunların hepsi taklitçi" dedi.

Saadet Partisi'nin baraj probleminin olmadığını söyleyen Kamalak, "Yüzde 10'luk barajdan söz ediyorlar. Baraj yok. Barajı sıfırlıyoruz. Verilen oy zayi olmayacaktır. Milli Görüş'ün önü kesilmiştir, o barajlar da bizim için konulmuştur. Allah'ın izniyle o barajları yerle bir edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ülkedeki terör olaylarına değinen Kamalak, "Şuan Sayın Cumhurbaşkanı NATO'dan medet bekliyor. NATO gelse savaş nerede olacak? Bu topraklarda. Yani bizim binamızda olacak. Bir binadaki yangın diğer daireleri etkiler. Suriye'deki olaylar Türkiye'yi etkilemiyor mu? Çözüm süreci dediler, Kürt açılımı dediler. "Şehit haberi gelmiyor" dediler. Yemen'den şehit gelmiyor, Balkanlar'dan şehit gelmiyor. Neden? Oraları bıraktık çünkü. Güneydoğu'yu da mı bırakacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Programda tanıtılan SP Kayseri milletvekili adayları, SP lideri Mustafa Kamalak ile birlikte salonu selamladı.

Kamalak:

Kamalak:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler