Kadir İnanır HDP'den aday olacak mı?

Sinema sanatçısı Kadir İnanır, 5. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivali'ne katılmak için geldiği Batman'da, Hakların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi. İnanır, gazetecilerin söz konusu iddialarla

Kadir İnanır HDP'den aday olacak mı?
Sinema sanatçısı Kadir İnanır, 5. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivali'ne katılmak için geldiği Batman'da, Hakların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı olacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi.
 
İnanır, gazetecilerin söz konusu iddialarla ilgili sorusu üzerine, "Ben parlamentoda çalışmayı düşünmüyorum" dedi. Sözlerini, "Aktif siyaset yapmak isteseydim 5 dönemdir yapardım" şeklinde sürdüren İnanır, şunları kaydetti:
 
"Hiç böyle bir şey düşünmedim. Şimdi de emek vermiş insanların emeğinin üzerine, gidip ben böyle bir şeye talip olmam. Ayrıca benim karakterime de böyle bir şey yakışmaz. Hem istemiyorum hem de böyle bir durum var. Onun için ben parlamentoda çalışmayı düşünmüyorum. Bu çalışmalarım daha iyi."
 
"HDP'den teklif geldi mi?" sorusuna ise İnanır, "Gelse de söylemem. Başka partilerden çok geldi" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler