İttifak söz konusu olamaz

MHP'li Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün siyaseti belirleyen aktör haline getirildiğini öne sürdü.Terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla, Kürt konferansı için hazırlık toplantıları yapıldığını anlatan Vur

İttifak söz konusu olamaz

MHP'li Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütünün siyaseti belirleyen aktör haline getirildiğini öne sürdü.

Terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla, Kürt konferansı için hazırlık toplantıları yapıldığını anlatan Vural, "Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye'nin egemenliği hakkında boyundan büyük laflar ettiğini" söyledi. Vural, Barzani'nin Türk milleti ve devleti üzerinde hak iddia ettiğini ve egemenliğine dil uzattığını, hükümetin de buna karşı sessiz kaldığını ifade etti.

TBMM çatısı altında milletvekilliği yapanların ve ülkenin bölünmez bütünlüğü için yemin edenlerin, terör örgütü konferanslarında bölücülük faaliyetinde bulunduğunu savunan Vural, "Yargı da seyrediyor. Neredesiniz ey yargı?" diye konuştu.

Vural, Güneydoğu'da son dönemdeki terör örgütü faaliyetlerini anımsatarak, "Türkiye yönetiliyor mu? Türkiye'yi yöneten hükümet, sivil otorite var mı? Maalesef AKP, PKK'nın ipine sarılmış vaziyette. AKP ile BDP, bölücülükte jestleşme yarışına giriyor" ifadesini kullandı.

Sevr'in yeniden hortlatılmak istendiğini ifade eden Vural, Türk milletinin, Kürtler ile birlikte kaderini tayin ettiğini ve bu kaderin Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın PYD ile silahlı mücadelenin gündemlerinde olmadığına dair sözlerini hatırlatan Vural, "Geçen sene Ekim ayında Suriye'ye müdahale için sınır ötesi operasyon yetkisini niye aldınız? Yetkiyi kullanmayacaksanız hemen Meclis'e iade edin. Meclis'in verdiği yetkiyi kullanmaktan imtina edenler, millet iradesine ihanet ediyor demektir" diye konuştu.

Arınç'ın, "terör örgütüne katılımların eskiye oranla daha nitelikli hale geldiğini" söylediğini de ifade eden Vural, "Şu lafa bakın. Daha kaliteli bir PKK. Terör örgütünün niteliklisi, niteliksizi... Sınavla mı gönderiyor oraya?" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gezi Parkı eylemcilerine son olarak "kemirgen" dediğini anlatan Vural, "Kaddafi de Bingazide'ki göstericilere 'sıçanlardır' demişti. Kimin kemirgen olup olmadığını, kimin bu ülkeyi nasıl kemirdiğini Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu araştırması göstermektedir. Bu şirketlerin faaliyet dışı gelirleri yüzde 39'e yükseldi, geçen yıla göre yüzde 95 arttı. Bunlar faiz geliri" diye konuştu.

İktidarın 10 yılda büyük şehirlerin her köşesine alışveriş merkezi getirdiğini ifade eden Vural, Erdoğan'ın şimdi de küçük esnafı savunduğunu söyledi. Vural, "Başbakan sömürgenlerin, büyük AVM ve faiz lobisinin Truva atıdır. Sömürü ekonomisi kurmuştur. Bu ekonomi politikasını sürdürenler de sömürgenlerdir. Esnaftan yana tavır aldığını söylüyor, faiz lobisiyle esnafın kuyusunu kazıyor. 14 milyon haciz dosyası var. Esnaf çekini ödeyemiyor, senet protesto edilmiş" dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, yeni demokratikleşme paketiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, ne yapılacağının somut bir şekilde açıklanması gerektiğini belirtti.

"Allah hepimizi AKP'nin ileri demokrasisinden korusun" diyen Vural, bundan en fazla terör örgütünün yararlandığını, milletin ise baskı ve kontrol altına alınarak, sindirilmek istendiğini savundu. Vural, "Bu söylenenlerin demokratikleşmeyle alakası yok. AKP demokrasi diyor ama antidemokratik tavırlar alabildiğince devam ediyor" diye konuştu.

Başka bir soru üzerine, MHP'nin yerel seçimde ittifak yapmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Vural, "Bunlar AKP kulislerinin uydurması. Milleti kandırmaya yönelik manipülasyondan öteye anlam taşımıyor" dedi.

Yargı kararlarına yargı içinden de eleştiriler geldiğinin ifade edilmesi üzerine Vural, yargı bağımsızlığının önemine işaret etti. Oktay Vural, hakim ve savcıların yürütmenin baskısı altında olduğunu öne sürerek, yargının bağımsız ve tarafsız hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Vural, TRT'de dün yayınlanan iftar programında hamile kadınların sokağa çıkmaması görüşünün ortaya atılmasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine ise "Kamu yayıncılığı yapması gereken TRT, siyasi odak haline geldi" dedi.

Bu tür programlarda İslam'ın kavrayıcılığından ve daha rahmani konulardan behsetmek gerektiğini dile getiren Vural, "Estetik kaygısı duyuyormuş. Bu zihniyet sorgulanmalı. Hangi dini referansla böyle hüküm veriyorsun?" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler