İşte kafa karıştıran seçim anketi!

Anketler seçmeni yönlendirmek için mi yapılıyor?Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi tepki gösterdiği anket sonuçları masaya yatırıldı. 5 ayrı ankette 5 ayrı sonuç yer alıyor. Bazı anket firmalarının ya da anketi yaptıran tarafın gerçek sonuçları k

İşte kafa karıştıran seçim anketi!

Anketler seçmeni yönlendirmek için mi yapılıyor?

Başbakan Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi tepki gösterdiği anket sonuçları masaya yatırıldı. 5 ayrı ankette 5 ayrı sonuç yer alıyor. Bazı anket firmalarının ya da anketi yaptıran tarafın gerçek sonuçları kamuoyuyla paylaşmıyabileceğini söyleyen Prof. Dr. Nurettin Güz, anketlerdeki yanılma paylarının bu kadar yüksel olmaması gerektiğini anlattı.

30 Mart seçimleri öncesi ardarda yapılan ve kamuoyuna açıklanan anketler kafaları karıştırdı. 

ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERDİ

Anket tartışmalarını alevlendiren açıklama ise Başbakan Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi, bir gazetenin anketinin sorulması üzerine konuşmuş, AK Parti'nin oy oranını 34,6 olarak gösteren araştırmanın, paralel yapının şirketi tarafından yapıldığını söylemişti. Erdoğan, daha sonra elindeki anket sonuçlarını gazetecilerle paylaşmış ve AK Parti'nin oy oranını yüzde 47,7 olarak açıklamıştı.

İŞTE 5 AYRI FİRMANIN 5 AYRI ANKET SONUCU

AK PARTİ'NİN OYLARI

1.20140204233931.jpg

 

CHP'NİN OYLARI

 

2.20140204233947.jpg

MHP'NİN OYLARI

3.20140204234003.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset