İşte HDP'ye verilecek bakanlıklar

Görevlendirme ile seçimlerin yenilenmesi kararının da Resmi Gazete’de yayımlanması planlanıyor. Mevzuata göre 26 üyeli kabinede Ak Parti’ye 11, CHP’ye 6, MHP ve HDP’ye 3’er bakanlık düşüyor. Geçici hükümette Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanlıkları bağı

İşte HDP'ye verilecek bakanlıklar
Görevlendirme ile seçimlerin yenilenmesi kararının da Resmi Gazete’de yayımlanması planlanıyor. Mevzuata göre 26 üyeli kabinede Ak Parti’ye 11, CHP’ye 6, MHP ve HDP’ye 3’er bakanlık düşüyor. Geçici hükümette Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanlıkları bağımsız.
 
MHP’den sonra CHP’nin de üye vermeyeceğini açıklaması, seçim hükümetinin AK Parti, HDP ve bağımsızlardan oluşması anlamına geliyor. AK Parti, geçici hükümette Başbakanlık ve 4 Başbakan Yardımcılığı’nın yanı sıra sağlık, Milli eğitim, Milli Savunma, Maliye, Kalkınma, Enerji, Dışişleri ile Gümrük ve Ticaret, Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarını da muhalefete vermeyi düşünmüyor. Kulislerde; Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Kültür ve Turizm ile Orman ve Su İşleri bakanlıklarının HDP’ye verilebileceği konuşuluyor. 7 Haziran öncesi kabineye bağımsız olarak atanan Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin’in geçici hükümette de yerini koruyacağı kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler