İşte AK Parti'nin son oy oranı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, birkaç gün önceki araştırmada, AK Parti’nin oyunun yüzde 51,5 olduğu bilgisini verdi.Atalay, 2013 Yılı Bütçesinin 1. turunda Hükümet adına konuşma yaptı ve milletvekillerinin eleştirilerini yanıtladı.Atalay, AK Parti ikti

İşte AK Parti'nin son oy oranı


Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, birkaç gün önceki araştırmada, AK Parti’nin oyunun yüzde 51,5 olduğu bilgisini verdi.
Atalay, 2013 Yılı Bütçesinin 1. turunda Hükümet adına konuşma yaptı ve milletvekillerinin eleştirilerini yanıtladı.

Atalay, AK Parti iktidarının 10 yılı Türkiye için çok iyi
değerlendirdiğini, tek parti hükümetinin sağladığı bu istikrardan Türkiye’nin her açıdan kazançlı çıktığını ifade etti.

Türkiye’nin, dünyada örneği az olan güçlü bir istikrar dönemini yaşadığını ve yaşamaya devam ettiğini belirten Atalay, 1990’lı yıllarda başlayıp 2002’ye kadar süren koalisyon dönemlerinin Türkiye’ye çok şey kaybettirdiğini söyledi.

Türkiye’nin bugün her açıdan daha güçlü olduğunu dile getiren Atalay, ”Hükümet olarak ülkemizin on yıllardır süren kronik sorunlarını tek tek çözüyoruz” dedi.

Türkiye’nin, çevresinde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen istikrar ve barış ortamını koruduğunu dile getiren Atalay, ”Türkiye, güçlü ve kararlı adımlarla, daha müreffeh bir geleceğe doğru güçlü adımlarla ilerlemektedir” diye konuştu.

2013 yılı bütçesinin, toplumsal duyarlılığı olan, toplumsal yönü kuvvetli, üretimi, yatırımı, ticareti destekleyen, sosyal politikaları önemseyen, spopülizme tevessül etmeyen, mali disiplinden taviz vermeyen bir bütçe olarak hazırlandığını kaydeden Atalay, ”Bizim hükümetlerimizin programları sadece bir formaliteyi yerine getiren metinler değildir. Onları eylem planı haline getiririz. Hangi bakanlığımız hangi taahhüdümüzü yerine getiriyor, onun takibini yaparız. Bu manada verimli ve başarılı bir çalışma yürütülmektedir” dedi.

"Bu, onların üslubu”

İki tesisin MİT’in bünyesine katılmasından dolayı MİT bütçesinde bir miktar artış olduğunu belirten Atalay, ”Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı’nın MİT’e katılması, iki kurumun irtibatı ve anlaşmasıyla olmuş bir çalışmadır. Burada ikili bir işlem yürüyordu, bu bir anlamda tasarruftur” diye konuştu.

Atalay, AK Parti’nin başkanlık sistemiyle ilgili teklifini Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na sunduğunu, her partinin farklı konularda sunumu olabildiğini, bunların değerlendirileceğini söyledi. Yapılan konuşmalarda, Cumhurbaşkanı ile ilgili yakışıksız ifadeler kullanıldığını dile getiren Atalay, şunları söyledi:

”Bu sözlerin o arkadaşlarımız da ne kadar yanlış olduğunu bilirler. Bu, onların üslubudur. Burada ’onay merci’ gibi nitelemelerde bulunuldu.

Cumhurbaşkanlığı illa hükümetten, Meclis’ten gelen kararları, tasarıları reddetme makamı değildir. Cumhurbaşkanı, kendisine yürütmeden imzaya gelen belgeleri, kararnameleri, yasaları, hukuk açısından, Anayasaya uygun olup olmadığı, hukuki açıdan sorun olup olmadığı yönünden inceler. Keyfilik içinde incelemez. Şuna alışıldığı için; gerek Cumhurbaşkanı’nın imzalarında, gerek yargının kararlarında keyifilik arzu edildiği için, zamanında o manada uygulamalar olduğu için, yerindelik kararları verildiği için ’bugün niye bu olmuyor?’ diye soruluyor. Yani Cumhurbaşkanlığı makamı kendine gelen belgelerle ilgili yerindelik kararı verme yeri değildir. Hükümet o işin sahibidir, Meclis bu yasamanın sahibidir.

Cumhurbaşkanı’nın yerindelik denetimi yapamayacağına dair Anayasa Mahkemesi’nin bir kararı da var. Cumhurbaşkanı o manada gerekeni yapmaktadır. Çankaya ilk defa bu dönemde milletle buluşmuştur. Bugüne kadar ’millete rağmen’lerin odağıydı Cumhurbaşkanlığı. Bugün Cumhurbaşkanlığı milletle buluşmuştur.”

Muhalefet milletvekillerinden ”Turgut Özal” diye laf atılması üzerine Atalay, ”O bir istisnadır” karşılığını verdi.
Cumhurbaşkanı’nı bundan sonra milletin seçeceğini, bütün bu tartışmaların tamamen biteceğini dile getiren Atalay, ”Cumhurbaşkanı görevini, mevzuatta belirtilen çerçeve içinde halkımızın büyük sevgisine mazhar olarak yürütüyor. Cumhurbaşkanı çok aktif bir görev yürütüyor. Sadece son 30 günde görüştüğü yabancı devlet başkanı sayısı 8’dir” dedi.

Milletin oyuyla 11. yıllarını yaşadıklarını anımsatan Atalay, ”İki kişiden birinin oyuyla. Konda’nın birkaç gün önceki son araştırmasında, AK Parti’nin oyu yüzde 51,5. Aldığımız oyun üzerinde” bilgisini verdi.

”Tarih böyle anacak”

”MGK acze düştü, zayıflatıldı” denildiğini anımsatan Atalay, ”MGK Genel Sekreterliği, eskiden alternatif bir hükümetti. 2004 yılında ilk değiştirdiğimiz yasalardan biri olmuştur. Psikolojik hareket birimleri vardı. Bugün sadece MGK’nın sekretaryasını yürütüyor” diye konuştu.
Meclis’teki milletvekillerine ilişkin ”kirli parmaklar” ifadesini kınadığını belirten Atalay, şunları söyledi:

”Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, Türkiye’yi yücelten, yükselten, bu dönemin en başarılı siyasi liderleridir. Tarih bunu böyle anacak. ’Erdoğan korkak’ diyor, gülerler buna. Bunu düşünebiliyor musunuz? Ben Erdoğan ile 11 yıldır çalışıyorum. Erdoğan, omurgalı bir adamdır, dik duran bir siyasi liderdir. Biz laf olsun diye söylemeyiz. Biz yaşadığımızı biliyoruz, tespitimizi söyleriz. Dünya bilir Erdoğan’ın dik duran, inandığı yolda korkusuzca hareket eden lider olduğunu. Siz de bunu çok iyi bilirsiniz. Şöyle bir liderimiz olsaydı diye gıpta edersiniz. 10 yıla bakarsanız bunun kararını en iyi siz verirsiniz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset