İşte AK Parti'nin seçim vaatleri!

Cumhuriyet'in 100. yılına denk geldiği için "Vizyon 2023" adı verilen beyannamede, 12 yıl içerisinde yapılması planlanan projelere yer verilecek. AK Parti'nin vatandaşa en büyük taahhüdü; 'yeni anayasa'. "Tam demokrasi" vaadiyle gidilen seçimde, bazı çevr

İşte AK Parti'nin seçim vaatleri!

Cumhuriyet'in 100. yılına denk geldiği için "Vizyon 2023" adı verilen beyannamede, 12 yıl içerisinde yapılması planlanan projelere yer verilecek. AK Parti'nin vatandaşa en büyük taahhüdü; 'yeni anayasa'. "Tam demokrasi" vaadiyle gidilen seçimde, bazı çevrelerin eleştirdiği "ileri demokrasi" kavramının yanı sıra "güçlü millet", "güçlü ekonomi", "büyük Türkiye" gibi kavramlar da kullanılacak. Beyannamede, 30 yaş üstüne sınavsız üniversite, Ankara-İstanbul arasına yeni otoyol, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması, 25 merkeze hızlı tren ve 81 ile uçak seferi gibi somut projeler de var.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna açıklayacağı "seçim beyan-namesi"nde, demokratikleşme adımlarına, somut projelerle birlikte yer verilecek. Erdoğan'ın danışmanları, parti yöneticileri ve bazı bakanların da üzerinde çalıştığı beyannamede, eğitimden sağlığa, spordan ulaşıma kadar hayatın her alanındaki projeler var. "Vizyon 2023" ismiyle Cumhuriyet'in 100. yılındaki Türkiye'nin geleceği nokta tek tek anlatılacak. AK Parti'nin seçim beyannamesine gireceği öğrenilen büyük projelerden bazıları şöyle:

 

Ankara-İstanbul Otoyolu: Ankara ile İstanbul arasına yeni bir yol yapılacak. Ayaş-Beypazarı üzerinden yapılacak olan bölünmüş yol yeni bir alternatif olacak ve karayolu trafiğini rahatlatacak.

 

30 yaş üstüne sınavsız üniversite: Üniversite öğrenimi belirli yaşın üzerindekilere sınavsız olacak. 30 yaşından gün alanlar istediği üniversiteye kayıt yaptırabilecek.

 

250 üniversite: Türkiye'nin her yanına yeni üniversite açılacak. 2023'te üniversite sayısı 250'ye ulaşacak. Üniversite öğrencilerine de bir yenilik geliyor. Bölümler arası geçişler serbest olacak.

 

Zorunlu eğitim 12 yıl: 8 yıl olan zorunlu eğitim 12 yıla çıkıyor. Bu arada okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranı da yüzde 100 olacak. Anaokulu mecburi hale gelecek. Uzaktan eğitim de yaygınlaşacak.

 

25 merkeze hızlı tren: Hızlı tren ağı yaygınlaşacak. Türkiye'nin farklı 25 noktasına hızlı tren erişimi mümkün olabilecek.

 

81 vilayete uçak seferi: Havaalanı olmayan il neredeyse kalmayacak. Birbirine çok yakın illere ortak havalimanı kurulacak. Böylece, hiçbir kentin havalimanı ile arasındaki mesafe bir saati aşmayacak.

 

500 bin konut: Türkiye'nin 81 vilayetinde kentsel dönüşüm tamamlanacak. Cumhuriyet'in 100. yılına 500 bin yeni konutla girilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler