İşte AK Parti'nin oy oranları

 Arınç, Şanlıurfa'daki olayın çok üzücü olduğuna işaret ederek,''Biz sadece sokaktaki yurttaşımızın değil, cezaevinde tutuklu ve hükümlü bulunan insanların da hayatlarını korumak zorundayız. Bu, bir görevdir. Devletin, hükümetin görevi budur ama maalesef

İşte AK Parti'nin oy oranları

 

Arınç, Şanlıurfa'daki olayın çok üzücü olduğuna işaret ederek,''Biz sadece sokaktaki yurttaşımızın değil, cezaevinde tutuklu ve hükümlü bulunan insanların da hayatlarını korumak zorundayız. Bu, bir görevdir. Devletin, hükümetin görevi budur ama maalesef kötü niyetli insanların kötü bir olay sebebiyle üzücü bir hadise meydana getirmesi elbette bizi fevkalade müteessir etti'' diye konuştu.

 

 

AK Parti'nin oy oranı

 

Arınç, 2002 seçimlerinde 11 milyon 500 bin, 2007 seçimlerinde 16 milyon 500 bin, 2011 seçimlerinde ise 21 milyon 500 bin oy aldıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

 

''Yüzde 35, yüzde 47 ve yüzde 50. Üç seçimde de oyumuz artıyor ve üç dönemdir de tek başımıza iktidarız. Şimdi hamdolsun iki seçmenden birinin oyunu son seçimde aldık. O bir yıl önceydi. Ya şimdi beyler. Şimdi bütün anketler gösteriyor ki AK Parti'nin oyu yüzde 54 gibi. 50 yetmemiş, 51'i aşmışız, 52, 53 ve 54... Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor. Yüzde 54'den bahsediyorum. On kişiden 5,5-6'sı Türkiye'de AK Parti'ye oy verecek. Böyle bir partiye mensupsunuz siz.''

 

AK Parti'nin 10 yılda bir cumhurbaşkanı, 4 TBMM Başkanı, 2 başbakan çıkardığını belirten Arınç, ''On yıldır tek başına iktidarda. Her seçimde oyunu artırıyor. CHP için bir şey demeyeceğim. 1950'den bu yana tek başına iktidar söz konusu değil. Ne yapalım talih utansın. Allah nazardan saklasın, kem gözlerden korusun üç dönemdir geliyoruz. Allah'ın izniyle eğer bu istikamette dümdüz gidersek, dürüst davranmaya devam edersek, millete hizmeti ibadet kabul eder, milletin hizmetkarı olmayı şeref sayarsak bir üç dönem daha gideceğiz inşallah'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler