İstanbul adayları vitrine çıktı

Haliç Kongre Merkezi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 26. Dönem milletvekili aday tanıtım toplantısı ve bayramlaşma programı düzenlendi. 88 milletvekili adayının tanıtıldığı törende birlik, beraberlik ve kararlılık vurgusu yapıldı.Haliç Kongre Me

İstanbul adayları vitrine çıktı

Haliç Kongre Merkezi'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 26. Dönem milletvekili aday tanıtım toplantısı ve bayramlaşma programı düzenlendi. 88 milletvekili adayının tanıtıldığı törende birlik, beraberlik ve kararlılık vurgusu yapıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende 26'ncı Dönem İstanbul milletvekili adayları tanıtılırken, bayramlaşma programı da gerçekleştirildi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı İstanbul 3. Bölge AK Parti Milletvekili adayı Mehdi Eker, eski Avrupa Birliği Bakanı AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır, Anayasa Profesörü ve İstanbul 2. Bölge AK Parti Milletvekili adayı Burhan Kuzu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekili adayları, AK Partili belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatı ile AK Partili vatandaşlar katıldı.

"CHP'Lİ BİR VEKİL ŞARKIMIZI YASAKLATTI"

Törenin başlamasının ardından Alper Kış, AK Parti'nin "Haydi Bismillah" adlı seçim şarkısını seslendirdi. Kış, AK Parti'nin 1 Kasım seçimi için hazırlattığı "Haydi Bismillah" şarkısının CHP'li bir milletvekili tarafından yasaklatıldığını belirterek, "Bu yasağa en güzel cevabı hep birlikte okuyarak verelim. Bunu her zaman yüreğimizden gelerek söylüyoruz. İnşallah her işimize başlarken 1 Kasım için de bugün için de gönlümüzden söylemeye devam ederiz" dedi.

"HERKES 4 AY ÖNCEKİ TÜRKİYE'Yİ ÖZLÜYOR"

"Haydi Bismillah" şarkısının söylenmesinin ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci açılış konuşmasını yaptı. Temurci, 1 Kasım için durmadan, yorulmadan çalışılması gerektiğini söyledi. Temurci, "Çok farklı bir zaman diliminden geçiyoruz AK Partililer olarak. Geçen 14 yıl içerisinde tarihi dönemeçlerimiz oldu. Biz bu zor dönemeçleri aşarken sabırla, özgüvenle ve en önemlisi prensiplerle sağlam bir iradeyle ve milletimizi yanımıza alarak bu kritik eşikleri geçmiş olduk. 7 Haziran sonrası ülkemizde birçok şeyi birlikte yaşadık. Ben önümüzdeki süreçte üzerinde yoğunlaşacağımız konunun terör olacağını düşünüyorum. Bütün planlar teröre bağlı, tüm projeler bizim için, Gezi olayları, 17-25 Aralık neyse orada ne hedeflenmişse şu anda Türkiye'de terörle hedeflenen aynı şeydir. Onların AK Parti düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı güçlü Türkiye istememesinden kaynaklanıyor. Güçlü Türkiye isteyen milletimiz, en güçlü selamı seçimde verecektir. Herkes 4 ay önceki Türkiye'yi özlüyor. 7 Haziran'dan elbette ders aldık ve kendi ödevlerimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Daha fazla çalışacağız" şeklinde konuştu.

"1 KASIM SEÇİMİ İÇİN 605 ADAY ADAYI BAŞVURDU"

Temurci konuşmasının devamında, "CHP'nin bize koalisyon önerilmedi ki tarzına bir cevap olacak 1 Kasım. 605 aday adayı başvurdu. 1.5 aylık seçim koordinasyon çalışmalarımızı bir noktaya getirdik. 39 ilçemizde çalışmalar bitmek üzere. İstanbul'da Ak noktalarımızla bunlarla her yerde olacağız. O 605 milletvekili aday adayımızın bütün sorumluluğu listelerdeki 88 milletvekili adayımızın omuzlarındadır" dedi.

"KARANLIĞA KURŞUN SIKANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin huzurunun terörle bozulmak istendiğine vurgu yaptı. Topbaş konuşmasında, "Birliğime huzurumuza ve canlarımıza kast ediyorlar. Şükürler olsun ki bu oyunları bozacak gücümüz var. Karanlığa kurşun sıkanlara fırsat vermeyeceğiz. Güçlü bir Türkiye için aynı secde yolunda zorlukları beraber aşacağız. Sıkıntılı bir süreçten geçmekteyiz. Milletimizi 1 Kasım da önemli bir karar verecek. Birlik, beraberlik ve istikrar kazansın istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"İNSANLIĞIN YENİ BİR MEDENİYET İNŞA ETTİĞİ DÜNYA GÖRMEK İSTİYORUZ"

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konuşma yaptı. Bakan Güllüce konuşmasına Mina'da yaşanan izdihamda hayatını kaybeden Hacılara rahmet dileyerek başladı. Güllüce, "Olmasını istediğimiz bayramlar maalesef olamıyor. Yönetimi beceremeyip 800'e yakın insanın hacda hayatını kaybettiği İslam dünyasını görüyoruz. İnsanlığın yeni bir medeniyet inşa ettiği, barışının huzurun ve dostluğun hakim olduğu bir dünya görmek istiyoruz. Terör olaylarında şehit olan asker ve polislerimize de Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"1 KASIM BAYRAMINIZ ŞİMDİDEN KUTLU OLSUN"

1 Kasım seçimlerine 840 saatin kaldığını belirten Bakan Güllüce, "7 Haziran seçiminde çok keyif alamadınız. İnşallah bu 840 saat öyle bir çalışacağız ki bayramlarımızdan biri de 1 Kasım olacak. Allah o günü bize nasip etsin. AK Parti 1 Kasım'da yeniden kazanacaktır. Yeniden milliliğe ve yerliliğe dönüş olacaktır. 1 Kasım şu demek; "Türkiye budansın mı budanmasın mı? Kişi başı milli gelir 20-30 Bin Dolara çıkmasın mı?" 1 Kasım bayramınız şimdiden kutlu olsun" diye konuştu.

Güllüce'nin konuşmasının ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüntülü bayram mesajı barkovizyondan izlendi. Programda daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Teşkilatı Mustafa Ataş konuşma yaptı. Ataş, AK Parti'nin siyasi geçmişi ve 1 Kasım seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR"

Konuşmaların ardından "Grup Tillo" 1 Kasım seçimleri için hazırladığı "Ortağız bir namusa" isimli şarkıyı seslendirdi. Grup, törendeki vatandaşlara Kürt olduklarını ancak bunun birlik ve beraberliğe engel olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Şarkısını iki kez seslendiren gruba salondakiler "Türk-Kürt kardeştir. Ayrım yapan kalleştir" sloganlarıyla eşlik etti.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI SAHNEDE BİR ARAYA GELDİ

Törende daha sonra 26'ncı dönem AK Parti İstanbul 1'inci, 2'nci ve 3'üncü bölgeden toplam 88 milletvekili adayının tanıtımına geçildi. Tek tek sahneye çağrılan adaylar AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile el sıkıştı. Sahnede bir araya gelen tüm milletvekili adayları toplu bir fotoğraf çekildi.

Milletvekili adayı tanıtımından sonra bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

İstanbul adayları vitrine çıktı

İstanbul adayları vitrine çıktı

İstanbul adayları vitrine çıktı

İstanbul adayları vitrine çıktı

İstanbul adayları vitrine çıktı

İstanbul adayları vitrine çıktı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset