İsrail'i titrettik başka kimseyi değil

Başbakan Erdoğan'ın ana gündem maddesi İsrail. Her sözü yine bu ülkeye bağlıyor. Tıpkı kendisiyle fotoğraf çekiminde olduğu gibi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Sleiman ile görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Binası'na giderken,

İsrail'i titrettik başka kimseyi değil

Başbakan Erdoğan'ın ana gündem maddesi İsrail. Her sözü yine bu ülkeye bağlıyor. Tıpkı kendisiyle fotoğraf çekiminde olduğu gibi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Sleiman ile görüşmek üzere Birleşmiş Milletler Binası'na giderken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkevi çıkışında Büyükelçilik'te stajyer bir öğrenciyle fotoğraf çektiren Erdoğan, stajyerin "Elim ayağım titriyor, çok heyecanlıyım" demesi üzerine, "Biz kimseyi titretmedik bugüne kadar, İsrail'den başka" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın geçişi sırasında Türkevi önünde bulunan bazı Senegalli kadınlar da Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Senegalli kadınların 'Herkes sizi çok seviyor, Türkiye'yi çok seviyoruz' sözlerine, Erdogan 'Biz de Senegal'i cok seviyoruz, Senegallileri çok seviyoruz' diyerek karşılık verdi.

Erdoğan, Filistin'in devlet olmasının tanınmasıyla alakalı gazetecilerden gelen soruya, "Yıllardır gündemde olmasına rağmen geciktirilmiş bir talep olarak görüyorum. Filistin halkının bu hakkının kendilerine artık verilmesinin zamanının geldiğine inanıyorum. Eğer dünya demokrasiyi konuşuyorsa, eğer dünya özgürlüklere inanıyorsa toprakları on yıllardır işgal altında olan Filistin halkının bu devletinin kuruluşuna herkesin destek vermesi gerekir.

Biz Türkiye ve Türk halkı olarak Filistin halkına destek veriyoruz" şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler