İsrail'den MİT'e tehdit!

Wall Street Journal’daki analiz ve Washington Post yazarı David Ignatius’un "Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan, İsrail’in 10 İranlı ajanını İran’a bildirdi" iddiasının ardından, ABD merkezli Jewish Press sitesinin yazarı Yori Yanover tehdit

İsrail'den MİT'e tehdit!

Wall Street Journal’daki analiz ve Washington Post yazarı David Ignatius’un "Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan, İsrail’in 10 İranlı ajanını İran’a bildirdi" iddiasının ardından, ABD merkezli Jewish Press sitesinin yazarı Yori Yanover tehditler içeren bir yazdı yazdı.

Amerika’daki Yahudi cemaatine yönelik yayınlar yapan sitenin yazarı Yanover’in Fidan’a yönelik tehditler savurduğu yazısında şu ifadelere yer verildi: "ABD hâlâ hassas konuları Fidan’la paylaşıyor. Türkiye’nin ihaneti üzerine 10 iyi adamın ölümünü görünce çok üzüldüler ancak Türk yetkilileri protesto etmediler.

‘NAİF MOSSAD’

Türk-Amerikan ilişkileri iyi şekilde ilerlemeye devam etti. Başbakan Tayyip Erdoğan, Başkan Barack Obama’nın en güvendiği isimlerden biriydi. İstihbaratı politikadan ayırmak uzun zamandır mevcut olan bir Amerikan yaklaşımıdır. Dostlarımızı uzakta, düşmanlarımızı yakında tutuyoruz. Küresel düşündüğünüz zaman bunun bir anlamı oluyor. İsrail istihbaratı İranlı ajanlarını Türkiye üzerinden yönetmiş. Muhtemelen Türk istihbarat teşkilatı İsrail’in İranlılarla buluşmasını izliyordu. Amerikalılar burada suçlanması gerekenin, 50 yıllık işbirliğinden sonra Türklerin onu düşman bir güce satacağını düşünemeyen MOSSAD olduğunu söylüyor. Buradan MOSSAD’ın da naif olabileceği görülüyor. Bir sabah otomobilinde özel bir sürpriz görmeyi hak eden biri varsa o Türk istihbarat şefi Fidan’dır."

MİT SALDIRININ İPUCUNU 3 AY ÖNCE VERMİŞTİ

MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında uluslararası basında ardı ardına yayınlanan analizler ve iddialar dikkat çekerken, Türk basınında ilk kez Habertürk’ün sorularını yanıtlayan MİT 3 ay sonra ortaya çıkan bu tablonun ipuçlarını vermişti.

30 Haziran tarihli o röportajda Hakan Fidan’ın müsteşarlığı döneminde yapılan önemli değişiklikler de tek tek sıralanmıştı. İşte röportajdaki dikkat çekici birkaç ifade:

Son birkaç yıldır ulusal ve uluslararası alanda birçok başarılı istihbarat çalışması gerçekleştiren MİT, bu durumdan rahatsız olan çevrelerin hedefi haline geldi ve gerçek dışı iddialarla teşkilat hakkında olumsuz algı yaratma çalışması hız kazandı.

Hakan Fidan’ın 27 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarı olarak atanması sonrası, MİT ağırlıklı faaliyetlerini bölgesel ve küresel stratejik sorunlara yöneltti.

Dünyada ilk kez bir devlet (İsrail) başka bir devletin istihbarat yönetimine tepki gösterdi, açıkça kendi çıkarları için Fidan’ın MİT’in başına gelmesini istemedi, resmi açıklamayla beyan etti.

Bahse konu açıklama sonrası MİT’e yönelik Türkiye içinden haksız yayınlar vesaldırılar peş peşe yapılmaya başlandı.

"KİM TEHDİT ETME CÜRETİNDE BULUNABİLİR"

Bakan Davutoğlu MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı tehdit eden İsrail'e sert çıktı.

Davutoğlu, "Kim bizim bir yetkilimizi tehdit etme cüretine sahip olabilir. Bu haberler üzerinden kim kime ne mesaj vermek istiyor. Bunların üzerinde durmadığımız bir yönü var ki Sayın Fidan'ın çözüm süreci içinde oynadığı roldür.

Ne eski dünya var ne eski oyun var. Ya yeni dünyaya intibak ederiz ve bunun devlet olarak gereğini yapmaktan tereddüt göstermeyiz. Ya da birileri bizi o eski dünyaya döndürmek ister. O bakımdan adımlarımız sabittir ve kararlıdır. AK Parti hükümeti böyle bir oyunun içine girmez." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset