İsrail, savaş için tatbikatlara başlıyor

 Pravda.ru sitesinin haberine göre İsrail ordusu savaş tatbikatlarına başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Golan Tepeleri'ne düşen bir füze, daha sonrasında ise bölgede görülen silahlı askerlere bir karşılık vermeyen İsrail'in savaş hazırlıklarına başladığı beli

İsrail, savaş için tatbikatlara başlıyor

 Pravda.ru sitesinin haberine göre İsrail ordusu savaş tatbikatlarına başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Golan Tepeleri'ne düşen bir füze, daha sonrasında ise bölgede görülen silahlı askerlere bir karşılık vermeyen İsrail'in savaş hazırlıklarına başladığı belirtiliyor.

Çoğu stratejist ve analist İsrail ve Suriye arasında sıcak bir çatışma çıkması halinde Hizbullah'ın da savaşa dahil olacağını düşünüyor. İsrail güvenlik güçleri şehirlerdeki sığınakları kontrol ederken, ordunun da muhtemel savaş planlarını çalışmaya başladığı gelen haberler arasında. Ağustos ayında Hizbullah'ın Güney Lübnan sınırları içinde yaklaşık 10 bin teröristi savaşa hazır duruma getirdiğini açıklaması da muhtemel çatışmaların şiddeti hakkında ipuçları veriyor.

Suriye kanadı ise durumdan oldukça tedirgin. 18 aydır süren iç savaş ve TÜrkiye ile yaşanan gerginliklerin yanında olası bir İsrail savaşı ülkeyi çok zor durumlara sokabilir. Haberde aynı zamanda Suriye ve İran'ın iki ay önce gizli bir anlaşma imzaladığı ve iki ülkeden birine saldırılması durumunda savaşın boyutlarının çok daha büyüyeceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset