"İslam’da böyle bir şey yok"

Addis Ababa Üniversitesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakın bugün yine bir terör eylemi oldu Somali’de. Ne adına yapıyorlar. Eğer İslam adına yapıyorlarsa ben bir Müslümanım. İslam’da böyle birşey yok" dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya’da Addis A

"İslam’da böyle bir şey yok"

Addis Ababa Üniversitesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakın bugün yine bir terör eylemi oldu Somali’de. Ne adına yapıyorlar. Eğer İslam adına yapıyorlarsa ben bir Müslümanım. İslam’da böyle birşey yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya’da Addis Ababa Üniversitesi’nde konuştu. Somali’de düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin açıklama yapan Erdoğan, "Etiyopya örnek alınsaydı Filistin ve Avrupa’da Müslümanlara karşı saldırılar yaşanmaz, ayrılıklar olmazdı. Bakın bugün yine bir terör eylemi oldu Somali’de. Ne adına yapıyorlar. Eğer İslam adına yapıyorlarsa ben bir Müslümanım. İslam’da böyle birşey yok. Bir Müslüman intihar edemez. DEAŞ terör örgütüne karşı aynı ortak ve samimi mücadelenin sergilenmesi şart. Bu saldırılar İslam adına yapılıyorsa İslam da böyle bir şey yok. Hangi maskenin altına saklanırsa saklansın biz ülke olarak terörün karşısındayız. Biz İslami terör gibi son derce yanlış bir isimlendirmeye karşıyız. İslam barıştır. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Tüm dünyaya uyarılarımızı yapıyor. Barış çağrılarımızı usanmadan yapıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler