İslam ülkelerine mesaj verdi

İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörizmin en önemli gerekçelerinden birinin fakirlik olduğunun belirterek, "Terörizm ve göç sorunu batalıkta üreyen sinekler gibidir. Sefalet bataklığını yok ettiğinizde

İslam ülkelerine mesaj verdi

İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörizmin en önemli gerekçelerinden birinin fakirlik olduğunun belirterek, "Terörizm ve göç sorunu batalıkta üreyen sinekler gibidir. Sefalet bataklığını yok ettiğinizde terörizmin insan kaynağını kaldırmış olursunuz. İmkanı olan tüm İslam ülkelerini bu konuda birlikte hareket etmeye davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları :

"Dinimizin yasakladığı her türlü kötülüğe karşı mücadele zamanıdır. Suriyeli mültecilerin yaklaşık 5 milyon insan ülke dışınıa gitmek zorunda kaldı. 2 milyon 200 bini Türkiye'ye geldi. Suriye içinde yaşanan her çatışma yeni bir göç dalgaları başlatıyor. İslam dünyası bu konuda yeterli dayanışma göstermedi. Sadece kamplarda kalanlar için 8.5 milyar dolar harcadık. İstanbul'da 500 bin mülteci kalıyor. Burada meydana gelen sosyolojik psikolojik tramvayı düşünüyor musunuz. Bütün bunlarla mücadele edeceğiz. Gelenlerin hepsi muhacirdir. Batı destek verse de başkaları destek verse de vermese de biz bunu sonuna kadar yürütmeye devam edecek. Gönül tüm İslam ülkelerini bu konuda yanımızda görmeye isterdik. Olanlara şükranlarımızı gösteriyoruz. Müslüman ülkelerin mazlumlara yardım konusunda çok daha faal olmasını bekliyoruz. Bizim medeniyetimizde mazluma dini milliyeti kültürü sorulmadan el uzatılır. Önümüzdeki yıl ilk defa düzenlenecek olan dünya insani yardım zirvesine ev sahipliği yapacağız.

Terörizmin en önemli gerekçelerinden biri fakirliktir. Terörün arkasındaki güçler yoksulu fakiri seçiyor. Canlı bombayı o şekilde araziye gönderiyor. Terörizm ve göç sorunu batalıkta üreyen sinekler gibidir. Sefalet bataklığını yok ettiğinizde terörizmin insan kaynağını kaldırmış olursunuz. İmkanı olan tüm islam ülkelerini bu konuda birlikte hareket etmeye davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset