Işık: Türkiye'de güçlü Cumhurbaşkanlığı...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Cumhurbaşkanı ilk kez doğrudan halk tarafından seçilecek. Bu Türkiye'de güçlü Cumhurbaşkanlığı döneminin başlangıcı olacak" dedi.Işık, partisince İzmit'teki bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşm

Işık: Türkiye'de güçlü Cumhurbaşkanlığı...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Cumhurbaşkanı ilk kez doğrudan halk tarafından seçilecek. Bu Türkiye'de güçlü Cumhurbaşkanlığı döneminin başlangıcı olacak" dedi.

Işık, partisince İzmit'teki bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, önemli bir seçimi geride bıraktıklarını belirterek, Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık operasyon süreçlerinin yerel seçimleri demokrasinin en önemli seçimi haline getirdiğini söyledi.

Bu seçimin Türkiye için istiklal ve istikbal mücadelesi haline dönüştüğünü ifade eden Işık, seçim sonuçlarının Türkiye'ye yakınlık duyan tüm ülkeler tarafından da takip edildiğini kaydetti.

Işık, seçim sürecinden parti teşkilatlarının ciddi çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getirerek, "Bu seçim siyasi partiler arasında olmaktan çıktı. Bizim bir görünür rakiplerimiz bir de görünmez rakibimiz vardı. Görünür rakipler, demokrasi içinde rekabet etmemiz gereken siyasi partilerdi ama bir de görünmez AK Parti'yi iktidardan düşürmeye and içmiş küresel güç odaklarından açıkça talimat almış bir paralel yapıyla mücadele ettik" şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı seçimi, güçlü Cumhurbaşkanlığının başlangıcı olacak"

Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim sonralarında dilinin tutulduğunu ifade ederek, "Hatırlayın, 2011 seçimlerinden önce bülbül gibi şakıyordu. Seçim sonuçlarından sonra yine dili tutuldu, birkaç günlük terapiyle zor açtılar. Bu seçimden önce böyle mahallenin kargası gibi ötüyordu ama seçimden sonra öyle bir dili tutuldu ki birkaç günlük terapiyle zor konuşur hale geldi. Şimdi 4 ay sonra bir seçim daha var. Şimdiden başlamış, 'ittifak yapacağız, ortak aday arayacağız' diye... Şimdi aslında bir siyasi partiden beklenen bir öz eleştiri yapmasıdır. Neden CHP seçimi kazanamadı, hedefledikleri oy oranını yakalayamadı?" diye konuştu.

Siyasette başarılı olmak için dürüstlüğün, çalışkanlığın ve uyumun önemini vurgulayan Işık, hiçbir mazeretin başarının yerini tutmadığını söyledi.

Bakan Işık, gelecek süreçte Türkiye için önemli bir seçimin yapılacağını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı ilk kez doğrudan halk tarafından seçilecek. Bu Türkiye'de güçlü Cumhurbaşkanlığı döneminin başlangıcı olacak. Birileri ısrarla ve inatla AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın önünü kesmek için uğraşıyor. Birileri, bu ülkenin istikrarının, büyümesinin ve kalkınmasının önüne geçmek için mücadele ediyor. Biz, bizi biz yapan değerlerden ayrılmadıkça, kendi değerlerimize sarıldıkça, birlik ve beraberliğimizi bozmadıkça Allah'ın izniyle girdiğimiz bütün seçimlerden zaferle çıkacağız. Bunun için yapacağımız şey belli, kendimize ve halkımıza yabancılaşmayacağız."

Konuşmanın ardından Bakan Işık, partililerle fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler