"Irkçılık bilimin ve sanatın düşmanıdır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlediği 'İnovasyon Haftası' etkinliğinde konuştu. Bilim ve sanatın önemine değinen Başbakan Erdoğan, "Irkçılık bilimin ve sanatın da düşmanıdır. Hiçbir ırkçı d

"Irkçılık bilimin ve sanatın düşmanıdır"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlediği 'İnovasyon Haftası' etkinliğinde konuştu.
 
Bilim ve sanatın önemine değinen Başbakan Erdoğan, "Irkçılık bilimin ve sanatın da düşmanıdır. Hiçbir ırkçı devlet ve toplumun öne çıktığını göremezsiniz. Türkiye kadim tarihi içinde hiçbir zaman ırkçı anlayışa sahip olmamış, insanlık dışı yaklaşıma hoşgörü ile bakmamıştır. Türkiye hoşgörü iklimini, kardeşlik iklimini daha da güçlendirecek." dedi.
 
İşte Başbakan'ın konuşmasından önemli satır başları;
 
Bugüne kadar 7 büyükşehirimizde bilim merkezleri faaliyete geçti. Önümüzdeki 5 yıl içinde bilim merkezlerimizi 81 ilimize yaymak için çalışıyoruz.
 
"GÖZ KAMAŞTIRICI"
 
Bugüne kadar bünyelerinde araştırma geliştirme faaliyeti yürüten firmalarımıza destek verdik. Bu desteklerimizi arttırarak devam ettireceğiz.  Kalkınmanın temelinin bilim olduğunu biliyoruz. Bilim ve teknoloji bakımından insanlığın ulaşmış olduğu yer göz kamaştırıcıdır. Bu imkandan her toplum, her ülke aynı derecede faydalanamıyor. Bilimin bu seviyelere ulaşmasında doğu medeniyetlerinin büyük payı bulunuyor. Taklit eden ve takip eden asla öne geçemez. Üretmeyip üretilenle yetinen asla liderlik konumuna yükselemez.
 
"TÜRKYE IRKÇI ANLAYIŞA SAHİP OLMADI"
 
Irkçılık bilimin ve sanatın da düşmanıdır. Hiçbir ırkçı devlet ve toplumun öne çıktığını göremezsiniz. Türkiye kadim tarihi içinde hiçbir zaman ırkçı anlayışa sahip olmamış, insanlık dışı yaklaşıma hoşgörü ile bakmamıştır. Türkiye hoşgörü iklimini, kardeşlik iklimini daha da güçlendirecek. Bilim sanat ve sporda da artık farklı kulvarda ilerliyoruz. Henüz başlangıç aşamasındayız. İnanıyorum ki başta eğitim olmak üzere bilimde atılan adımlar kartopu gibi büyüyecek Türkiye'yi küresel düzlemde öne çıkaracaktır.
 
"ARTIK TARİH OLUYOR"
 
Dünyada yarışın içerisine girmek için bu yarışta olması gereken özelliklere sahip olmanız gerekiyor yoksa bunu başaramazsınız. Kağnılarla yürüyerek bir yere varamayız. Banliyo trenleri onlarla da yürüyerek bir yere varamazsınız. Onlar da tarih oluyor. Hızı yakalamak zorundayız.  Biz bir tribün izleyicisi olamayız. Yarışın içerisinde olacağız.
 
İnsansız hava araçlarımızı yapıyoruz. Bugüne kadar İHA'mız yoktu. Herhangi ülke verirse Amerika, İsrail verirse alacağız vermezlerse yandık. Şimdi kendimiz üretiyoruz. Yakın gelecekte de ihracına başlayacağız. Şimdi tankımızı üreteceğiz. Yakın zamanda seri üretimine geçeceğiz. Kendi helikopterimizi üretir hale geldik. Gemiler dolusu buğday ihraç etseniz ne olur? Mısır ihraç etseniz ne olur? Bir şey kazanamazsınız. Tekstil bile bizim için nihai çözüm değildir.
 
"GÜNDEM BELİRLEYEN ÜLKE OLACAĞIZ"
 
Artık tablet bilgisayarla okula giden bir nesli göreceksiniz. Ülke olarak 2023 yılı için belirlediğimiz hedeflere kararlılıkla ilerliyoruz. Geleceğin inovasyonunda hedeflediğimiz eğitimli insan gücümüzle teknolojik adımları atmaya devam edeceğiz. Gündemi belirleyen değil gündem belirleyen bir ülke olmak zorundayız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset