Irak ve Suriye kararı Erdoğan'ı bekliyor!

Başbakan Davutoğlu’nun imzasından sonra dün TBMM’ye gönderilmesi beklenen Irak ve Suriye tezkereleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD dönüşüne kaldı. Tezkerelerin güvenlik zirvesinin ardından Meclis’e gönderileceği öğrenildi.Irak ve Suriye tezkelerinin hazır

Irak ve Suriye kararı Erdoğan'ı bekliyor!

Başbakan Davutoğlu’nun imzasından sonra dün TBMM’ye gönderilmesi beklenen Irak ve Suriye tezkereleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD dönüşüne kaldı. Tezkerelerin güvenlik zirvesinin ardından Meclis’e gönderileceği öğrenildi.

Irak ve Suriye tezkelerinin hazırlıkları tamamlanırken, Başbakanlık kaynakları, AK Parti Meclis Grubu’na tezkereyi gönderecekleri yolunda bilgi verdi. Önceki gün ve dün Başbakan Davutoğlu’nun imzasının ardından tezkerelerin Meclis’e sevk edilmesi bekleniyordu. AK Parti grup yöneticileri sabah saatlerinde tezkereler için hazırlık yaparken erteleme haberi geldi.

ZİRVE SONRASI

Ertelemenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretinde yaptığı açıklamalar ve temaslardan kaynaklandığı belirtildi. Erdoğan’ın, ABD dönüşünde güvenlik zirvesini toplayacağı, IŞİD’e karşı uluslararası koalisyonla birlikte atılacak adımlar ve Türkiye’nin pozisyonun görüşüleceği öğrenildi. Tezkerelerin içeriği bu toplantıda şekillenecek. Tezkerelerin bu çerçevede en geç hafta başında Meclis’e geleceği ifade edildi.

HDP ‘HAYIR’ DİYECEK

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, partisinin Meclis gündemine gelecek olan Irak ve Suriye tezkeresi ile ilgili görüşünü açıkladı. Buldan, HDP olarak bu ülkede yaşanan sorunların diyalog yoluyla çözülebileceğine inandıklarını kaydederek, “Sadece kendi ülkemizde değil, diğer ülkelerle anlaşmazlıkların savaşla değil diyalogla çözülebileceğine inandığımız için genel kurula gelecek olan bütün tezkerelere ‘Hayır’ oyu kullanacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset