İradesine ipotek koyacak değiliz

 İstanbul İl binasındaki toplantıda konuşan Bekaroğlu, şunları söyledi: “Elbette kişisel bir karardır, kimsenin iradesine ipotek koyacak değiliz, buna gücümüz de yetmez. Ama Sayın Genel Başkan’ın partimizi bırakıp iktidar partisine niçin gittiğini anlamış

İradesine ipotek koyacak değiliz

 

İstanbul İl binasındaki toplantıda konuşan Bekaroğlu, şunları söyledi: “Elbette kişisel bir karardır, kimsenin iradesine ipotek koyacak değiliz, buna gücümüz de yetmez. Ama Sayın Genel Başkan’ın partimizi bırakıp iktidar partisine niçin gittiğini anlamış değiliz. Sayın Genel Başkan’ın bu süreci yürütme biçimi de yanlıştır. Süreç, partimizin karar organları ve teşkilat mensuplarının bilgisi dışında yürütülmüştür. Önceden verilen kararı kabul ettirmek için kurulları toplama görüntüsü yanlıştır. Öyle anlaşılıyor ki, Sayın Kurtulmuş, Kurucular Kurulu marifetiyle partiyi kapatıp AKP’ye geçecektir. Aslında kapalı kapılar ardında yürütülen görüşmelerin deşifre olması ve Sayın Kurtulmuş’un ‘Henüz resmi teklif gelmedi’ açıklaması ile bu parti fiilen kapanmıştır.  AKP gibi uluslararası bir projeye dahil olan insanın ‘Ben hep bu sözleri söyledim. Her yerde ve her şartta bu sözleri söylemeye devam edeceğim’ demesi ikna edici değildir.”

 

Ekleyecek birşey yok

 

Kurtulmuş cuma namazını Fatih Camisi’nde kıldı. Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan’ın teklifi konusunda “Ekleyeceğim bir şey yok” derken  Bekaroğlu’nun sözleri için de, “Ben söyleyeceğimi söyledim, o da söyleyeceğini söyledi” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler