İnce'den bomba Yavaş itirafı

CHP'nin bir önceki seçimlerde yüzde 18 oy aldığı Yalova'da 30 Mart'ta oy oranını yüzde 44'e çıkarttığına dikkat çeken Muharrem İnce, "Biz Yalova'da sağcı bir adayla bunu başarmadık. Ama hem partili hem de sağ seçmene antipatik gelmeyen bir adayla bunu baş

İnce'den bomba Yavaş itirafı
CHP'nin bir önceki seçimlerde yüzde 18 oy aldığı Yalova'da 30 Mart'ta oy oranını yüzde 44'e çıkarttığına dikkat çeken Muharrem İnce, "Biz Yalova'da sağcı bir adayla bunu başarmadık. Ama hem partili hem de sağ seçmene antipatik gelmeyen bir adayla bunu başardık. Biz Yalova'da aslında seçimi kazandık" dedi. 
 
DP ADAY GÖSTERMELİYDİ
 
İnce, "Bana göre Ankara'da Mansur Yavaş'ın adaylığı taktik ve stratejik olarak yanlıştı. Ben Mansur Bey'in adaylığını tartışmıyorum. Kendisi ile hiç yan yana gelmedim. Ancak bana göre Mansur Yavaş'ı CHP'den aday göstermek yerine Demokrat Parti'den aday olmasını sağlamalıydık. Çünkü Melih Gökçek'ten memnun olmayan ama eli CHP'ye gitmeyen seçmenler bu durumda bizim açımızdan daha faydalı olurdu. Bence bu konuda taktik hata yapılmıştır. Ben partinin sağa açılmasına karşı değilim. Ama adaylık sürecinde bu olmaz. Mansur Bey bir yıl önce partimize gelseydi buna itirazım olmazdı. Türkiye'yi yönetmeye talip bir partinin kendi kadrolarından aday çıkartabilmesi gerekir" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset