İnce'den Başbakan'a ilginç soru

 CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, birisi 60 aylık, diğeri 69 aylık iki torunun bulunduğunu, kanuna göre her iki çocuğun da okula başlaması gerektiğini belirtti.İnce, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan'ın bir televizy

İnce'den Başbakan'a ilginç soru

 

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, birisi 60 aylık, diğeri 69 aylık iki torunun bulunduğunu, kanuna göre her iki çocuğun da okula başlaması gerektiğini belirtti.

İnce, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan'ın bir televizyon kanalında eğitimin sorunlarıyla ilgili bazı açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı.

Başbakan Erdoğan'ın “Bu 66 ay meselesinde gidip rapor alanları ben evlatlarına ihanetle vasıflandırıyorum. Niye? 'Benim evladım geri zekalıdır' diyor. Yani iki ay mı senin evladını iyi noktaya getirecek?” dediğini belirten İnce, şöyle devam etti:

"Bu sözleri söylerken insan biraz utanır, arlanır, aynada kendine bakar, ben de babayım der, empati yapar. Nedir bunların dertleri diye anlamaya çalışır. Oysa gözlerinizi, kalbinizi ruhunuzu, insana, insanlığa kapatmış durumdasınız. Kulağınıza üflenmiş sözlerle hareket ediyorsunuz. Öyle olduğu içindir ki halka da yanlış bilgi veriyorsun, onları aldatıyorsun.”

İnce, geçmişte okula başlama yaşının 72 ayını doldurma şartına bağlı olduğunu, o eğitim döneminde Aralık ayına kadar 72 dolduracak olanların, velilerinin isteği ve okuldaki komisyonun uygun bulmasıyla okula başlamasına izin verildiğini ifade etti.

Yeni uygulamanın, bununla hiçbir ilgisinin olmadığını ileri süren İnce, şu görüşleri savundu:

“Oysa sizin uygulamanız zorunluluk içermektedir. Siz kanunla '60. ayını dolduranlar okula başlar' dediniz. Yani 5 yaşındaki çocukları okula başlatmayı zorunlu hale getirdiniz. Çıkardığınız kanunu uygulamamak için genelge yayınlayıp, genelgeyle kanun hükmünü 66 aya çıkardınız. Kanunu, genelge ile değiştiren bir akılın yönettiği ülkede vatandaşın söylediklerinin bir hükmü yoktur. Orada elbette demokrasiden, yasamanın gücünden bahsedilemez.

Bir çocuğun pedagojik açıdan yeterliliği, ya da biz eğitimcilerin okul olgunluğu dediği durumun tespiti doktorla, hastane yoluyla yapılıyorsa ve bu uygulamayı Milli Eğitim Bakanlığı talep etmiş ise bu kararı alanların zihinsel faaliyetlerinin yerinde olup olmadığının tespiti gerekir. O nedenle doktorlara çağrıda bulunuyorum. Size velileri yönlendirenleri, çocuklar için vereceğiniz karar aşamasında lütfen çağırınız.”

"TORUNUNUZ OKULA GİDECEK Mİ ?"

Başbakan Erdoğan'ın, birisi 60, diğeri ise 69 aylık iki torun sahibi olduğunu belirten İnce, “Kanuna göre her iki çocuğun da okula başlaması gerekir. Kanun hükümlerini yürürlükten kaldıran genelgeye göre ise, 69 aylık olan torunun okula başlaması gerekir. Kendisine soruyoruz, kendi torunu otomatik kaydının yapıldığı okula devam edecek midir? Yoksa, tedavi olurken kendi çıkardığı Tam Gün Yasasına uymadığı gibi, torunu için özel bir çözüm mü bulacaktır?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler