İnce: Sayın başbakan kaçıyor

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın Meclis'ten kaçtığını söyledi.İnce, bugün Mecliste terör konusunun ele alınacağı bir genel görüşme yapılacağını, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye ziyaretinde bulunmak üzere Suudi Arabist

İnce: Sayın başbakan kaçıyor

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın Meclis'ten kaçtığını söyledi.

İnce, bugün Mecliste terör konusunun ele alınacağı bir genel görüşme yapılacağını, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın taziye ziyaretinde bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gideceğini belirterek, ''Türkiye'nin en önemli konusu konuşulurken, Sayın Başbakan Meclisten kaçıyor'' dedi.

İnce, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Abdulaziz El Suud'un cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, ''Başbakanımız da cenazede bulunmak istedi ancak Aliyev ile İzmir'deki programı nedeniyle katılamadı. Dolayısıyla Hükümet adına ben katıldım'' şeklinde bir açıklama yaptığı anımsattı.

Başbakan Erdoğan'ın, taziye ziyaretinde bulunmak üzere bugün Suudi Arabistan'a gideceğini belirten İnce, ''Aliyev ile toplantısı için cenazeye gitmiyor, bugün Suudi Arabistan'a taziyeye gidiyor. Başbakan Meclisten kaçıyor'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın uçağının kalkış saatini de söyleyen İnce, şöyle devam etti:

''Başbakan'a çağrıda bulunuyorum: Kaçma, buraya gel. Taziyeye daha sonra da gidebilirsin. 1931 doğumlu prens için taziyeye gidiyorsun, 1991 doğumlu mehmetçikler için Meclise gelmiyorsun. Bugün genel görüşme var, Başbakan yine yok. Bugün bu Mecliste terörü, ölümü, bombaları, mayını, gencecik fidanlarımızın al bayrağa sarılı tabutlarını konuşuyoruz. Sayın Başbakan'ın milli iradeye saygısı yok. 'Meclis ne derse desin, ben bildiğimi okuyorum' diyor.

Başbakan nerede? Ben bu ülkenin bir milletvekili, bir vatandaşı olarak 'yazıklar olsun' diyorum. Nereden, niye kaçıyorsun? Neden gelip bilgi vermiyorsun? Enkaz altında yüzlerce vatandaşımız var. 461 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 1352 yaralımız var, 63 öğretmenimiz yaşamını yitirmiş. Türkiye'nin en önemli konusu konuşulurken, Sayın Başbakan Meclisten kaçıyor.''

''Yanlıştan dönmek erdemdir''
Muharrem İnce, Van'daki depremde yaşamını yitiren öğretmen Öznur Kahraman'ın, daha önce milletvekillerine, medyaya gönderdiği ve sanal ortamda paylaştığı mektubunu okudu. İnce, Kahraman'ın söz konusu mektubunda, ''Atandığımda 5 aylık hamileydim. Doğum yaptığım Biga'ya gittim. 2,5 aylık bebeğimi bırakıp görev yerime gittim. Haziranda Biga'ya gittiğimde çocuğum beni tanımadı, ağladı. Şu an bebeğim 7 aylık, yine bırakıp görev yerime döneceğim. Yalvarıyorum yardım edin. Çocuklarımdan ayrı olmak beni öldürecek. Zaten bu işin sonunda kanser olacağım'' ifadelerine yer verdiğini söyledi.

İnce, şöyle devam etti: ''Bütün bunlar ortadayken, Allah rahmet eylesin. 80 yaşında, uzunca bir süre de yaşamış, dost devletin yöneticisi defnedilmiş. Taziyeye iki gün sonra git. Başbakan Meclisten neden kaçıyor. Ona çağrım şudur: Yanlıştan dönmek erdemdir. Uçağın 14.30'da, o uçağı kaldırma. Gel Meclise bilgi ver. Meclisten korkma. Meclis şov yeri değil, milli iradenin tecelli ettiği yerdir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset