İnce” Başbakan’ın 3 h sorunu var

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Balyoz Planı” davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan, ancak sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verilen ve kalp ameliyatı geçiren emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ziyaret

İnce” Başbakan’ın 3 h sorunu var

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Balyoz Planı” davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan, ancak sağlık sorunları nedeniyle tahliyesine karar verilen ve kalp ameliyatı geçiren emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İnce, milletvekili irtibat bürosunda düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti ve BDP arasındaki diyaloğun gerçekçi olmadığını öne sürdü.

“Türkiye'de, BDP ile AK Parti'nin milletin önünde kayıkçı kavgası yapmalarına bakmayın siz” diyen İnce, şöyle konuştu:

“Anlaşılmıştır ki bu pazarlık yapılmıştır, pazarlık iki şey üzerine kuruludur: Erdoğan'a başkanlık, Apo'ya özgürlük. Bu pazarlığı AK Parti ile BDP yapmıştır. Milletin önünde ise kayıkçı kavgası yapıyorlar. Ne zaman Başbakan, CHP'yi, 'BDP ve PKK ile yakınlaştı' gibi suçladığı zaman bilin ki o sıralar Başbakan PKK ile görüşme yapıyordur. Türkiye'nin geldiği noktada budur artık. 3 'h' sorunu vardır bu iktidarın. Bir 'halkı' kandırdılar. İki 'Hakk'ı' kandırdıklarını zannettiler. 3 'hukuku' çiğnediler, katlettiler. Bu iktidarın özeti '3 h'dir açıkçası...”

Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan'ın, emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ziyaret etmesini şöyle değerlendirdi:

“Başbakan geçmişte 'Ergenekon davasının savcısıyım' diyordu. Bugün ziyaretçisi oldu. Suçu birilerine mi yıkmak istiyor? Hiç inandırıcı değil, timsah gözyaşları bunlar. Ben hiç inandırıcı bulmuyorum. İnsani bir davranıştır ziyaret, bu doğrudur ama inandırıcı bulmuyorum

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset