İmam hatipleri açmamız gerek

 AK Parti'nin ‘uzlaşmaz, bencil, diyaloga ve işbirliğine kapalı siyaseti'nin eğitim hayatını yeni sorunların ortasına sürükleyeceğini öne süren Bahçeli, İmam Hatiplerin varlığının kendileri için diğer liseler ve eğitim kurumları gibi memnuniyet verici old

İmam hatipleri açmamız gerek

 

AK Parti'nin ‘uzlaşmaz, bencil, diyaloga ve işbirliğine kapalı siyaseti'nin eğitim hayatını yeni sorunların ortasına sürükleyeceğini öne süren Bahçeli, İmam Hatiplerin varlığının kendileri için diğer liseler ve eğitim kurumları gibi memnuniyet verici olduğunu belirtti.
“Bu okullardan mezun olan kardeşlerimizin ihlas sahibi kişiler olarak, ülkemize çok hayırlı hizmetler yaptığı bizim açımızdan berraktır” diyen Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Buradan, Başbakan Erdoğan'a samimi bir çağrıda bulunmak ve kendisine partimizin teklifini duyurmak istiyorum: Sayın Başbakan; muğlak ifadelerle konuşma, muallak duruş sergileme, bin dereden su getirerek niyetini gizleme. Toplama ve çıkarmalarla uğraşma, bizi tariz yollu eleştirdiğin aritmetik işlemlerden asıl sen vazgeç. Samimiysen, içtensen, yüreğin varsa gel her şeyi bir kenara bırakalım ve İmam Hatip Liseleri'nin orta kısmını birlikte ve güç birliği yaparak açalım. Biz hazırız ve buna varız. İmam Hatip'te okumak isteyen çocuklarımızın önünü açalım ve bir hakkı teslim edelim.
 
Kur'an-ı Kerim'i okullarda seçmeli ders yapalım ve çağın manevi hastalığına evlatlarımızın yakalanmaması için önlem alalım.”
 
 
Konuşmasında, Afganistan'daki şehitlere de değinen Bahçeli, “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mevcudiyetinin Afganistan'da stratejik bir önemi kalmamıştır... Bu sebeble, Türkiye artık Afganistan defterini kapatmak için harekete geçmeli, Hükümet gerekli girişimleri ve hazırlıkları bir an önce başlatmalıdır” dedi. Nevruz adı altındaki provokasyonlara da  tepki gösteren Bahçeli, “Nefret ve kinle Nevruz'u kirleten, bu tarihi bayramı lekelemeye çalışan çapulcular, çapsızlar ve çürümüşler, cam, çerçeveleri indirmişler ve dikili ağaçlara dahi zarar vermişlerdir” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler