"İlk devlet başkanı da Rizeli olacak"

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İşte, bir tarafta ensar mantığıyla Suriyeli mazlumlara, Filistinli mazlumlara kucak açan Türkiye ve AK Parti var, diğer taraftan da 'Suriyelileri memleketlerine geri göndereceğiz' diyen, zalimin yanınd

"İlk devlet başkanı da Rizeli olacak"
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İşte, bir tarafta ensar mantığıyla Suriyeli mazlumlara, Filistinli mazlumlara kucak açan Türkiye ve AK Parti var, diğer taraftan da 'Suriyelileri memleketlerine geri göndereceğiz' diyen, zalimin yanında duran Kılıçdaroğlu var" dedi. 
 
Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, bir milletin kudretinin, kendi imkanlarıyla ayakta durma kabiliyetine bağlı olduğuna vurgu yaptı. 
 
AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan konulara dikkati çeken Davutoğlu, 2002 yılında bu memlekette, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, başkasından aldığı tankları hibe olarak kullandığını, İsrail'e de bunu bir modernizasyon için götürdüğünü anımsattı. 
 
Şimdi Türkiye'nin kendi "Altay" tankını imal ettiğini belirten Davutoğlu, "Bir daha hiçbir ülkeden tank talep etmeyeceğiz. Bu topraklarda üretilmiş tankı kullanacağız. Yine 2019'da inşallah 'Hürkuş' eğitim uçağını yapıyoruz. 2023'te de bu semalarda, Karadeniz semalarında yüzde 100 Türk yapımı milli savaş uçağını uçuracağız inşallah. Bazıları lafla milliyetçilik yapar ama biz kendi tankımızı, kendi uçağımızı, kendi gemimizi, kendi denizaltımızı yapıyoruz. İşte aradaki fark bu, onlar konuşur AK Parti yapar. Onlar tankı hibe alır, AK Parti yapar" diye konuştu
 
Davutoğlu, Savunma Sanayi İcra Komitesinde de, bölgesel uçakla ilgili startın verildiğine dikkati çekti. 
 
Alanı dolduranların "Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin" sözleri üzerine Davutoğlu, "Pensilvanya da dinleyecek, bu milletin yükselişinden rahatsız olanlar da dinleyecekler ve bilecekler. Türkiye'nin ve AK Parti'nin yükselişini engellemek mümkün mü, bizi durdurabilirler mi?" ifadelerine yer verdi.
 
- AK Parti hareketinin sadece Türkiye'nin hareketi 
 
AK Parti hareketinin sadece Türkiye'nin hareketi olmadığını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:
 
"Filistin'in de hareketi olan AK Parti, İslam dünyasının umudu mu? Filistin'in umudu mu? Saraybosna'nın umudu mu? O zaman partimizin sesini bir kez daha Rize meydanından cümle alem duysun, Filistin burada mısın? Somali burada mısın? Saraybosna burada mısın? Semerkand burada mısın? Buhara burada mısın? Bakü burada mısın? İşte, bir tarafta ensar mantığıyla Suriyeli mazlumlara, Filistinli mazlumlara kucak açan Türkiye ve AK Parti var, diğer taraftan da 'Suriyelileri memleketlerine geri göndereceğiz' diyen, zalimin yanında duran Kılıçdaroğlu var. Vakur Rizeliler, yiğit Rizeliler, siz mazlumları zalime teslim eder misiniz? Mazlum evinize geldiğinde, birinden kaçan mazlum bir kadın, mazlum bir çocuğa kapınızı kapatır mısınız? Aşınızı onunla paylaşmaz mısınız? Her şeyi ile onu korumaz mısınız? 'Bu benim namusum' demez misiniz?"
 
- "Biz, zalimlerle dost olur muyuz?"
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Suriyelileri, memleketlerine göndereceğiz" dediğini dile getiren Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun ensar kültürünü bilmediğini, onun zalimlerin yanında durduğunu söyledi. 
 
Kılıçdaroğlu'nun, "İsrail'de niye büyükelçiliğimiz yok?" diye sorduğunu aktaran Davutoğlu, şöyle dedi:
 
"Biz, zalimlerle dost olur muyuz? Filistin'e bomba yağdıranlarla dost olur muyuz? Suriyelileri katleden zalim Esed'e heyet gönderenleri, dost kabul eder miyiz? Aramızdaki fark bu. Çünkü onun milli şefi de Türkiye'ye sığınan Azerileri, Iğdır'da, Aras'ta 1944'te, 146 Azeri'yi Ruslara teslim etmişti ve köprüde gözlerimizin önünde şehit edilmişlerdi o zaman, Türk askerinin gözü önünde. Ve yalvarmıştı onlar. Bizi siz öldürün, teslim etmeyin Rus'a, bu Türklük'e yakışmaz, sığmaz namusa diye yalvardılar, bunlar teslim etti. Şimdi, aziz Rizeliler, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkan politikamızdan razı mısınız? Filistinlilerin yanında duracak olan, Suriyeli mazlumlara kucak açacak olan AK Parti iktidarına devam diyecek misiniz, destek verecek misiniz? İşte Rizelilerin gür sesi, bu milletin vicdanının sesidir, irfanının sesidir, merhametinin, şefkatinin sesidir, Allah sizden ve bütün Rizelilerden razı olsun."
 
- "Siz üç vereceksiniz, dördüncüsü Rizeli Ahmet olacak"
 
Rizelilerden 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde destek isteyen Davutoğlu, şunları kaydetti:
 
"Ey Rizeliler, 7 Haziran'da bir destan yazmaya var mısın? Büyük oyunu bozmaya var mısınız? Yeni bir Türkiye kurmaya var mısın, yeni bir anayasa yazmaya var mısın, başkanlık sistemi dahil idari yapıyı baştan sona yenilemeye var mısın? Milli iradeyi hakim kılarak Rize'yi kalkındırmaya var mısın? Ovit tünelinden sonra, İkizdere Lojistik Merkezi'ni, Rize havaalanını ve diğer bütün projeleri birlikte gerçekleştirmeye var mısınız? Allah sizden razı olsun. Bir söz daha istiyorum, 7 Haziran'a kadar daha önümüzde 40 gün var, sizler bu meydandaki coşkuyu, Rize'nin her bir sokağına, her bir evine, her bir köyüne, her bir ilçesine yayacak mısınız? Rizelileri tek tek dolaşıp, 'gün bu gündür' diyecek misiniz? İnşallah tekrar, silme 3-0 yapacak mıyız? Yüzde 85 yapacak mıyız? Aleme bir ders olsun diye, Rize'de yeni bir rekor kıracak mıyız? Allah sizden razı olsun, sizden söz aldık, enerji aldık, bilin ki siz üç vereceksiniz, dördüncüsü Rizeli Ahmet olacak, ben olacağım inşallah, Allah sizden razı olsun, yar ve yardımcımız olsun." 
 
- Mitingden notlar
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile otobüsle Cumhuriyet Meydanı'ndaki miting alanına geldi. Davutoğlu çifti, miting alanındakileri platformdan selamlayarak, karanfil dağıttı.
 
Davutoğlu'nun, yaklaşık bir saat süren konuşması, sık sık, "Recep Tayyip Erdoğan", "Rize sizinle gurur duyuyor", "Sen bize 'Reis'in emanetisin", "Vur vur inlesin, Pensilvanya dinlesin", "Dik dur eğilme, Rize seninle", "Onlar konuşur, AK Parti yapar" sloganları ve tekbir sesleriyle kesildi.
 
Bu arada mitingin düzenlendiği alandaki bir binaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı forsuyla çekilmiş bir resminin bulunduğu dev bir posterin asılı olduğu gözlendi.
 
Meydanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resminin bulunduğu dev pankartta "Haydi Rize Başkan'ına sahip", "İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün", Başbakan Davutoğlu'nun resminin olduğu pankartta ise "Rize'nin kararı, büyümenin devamı",  "Daima adalet, daima kalkınma" yazıları dikkat çekti. Meydanda dev Atatürk ve Türk bayrağı olduğu da gözlendi.
 
Davutoğlu'nun "Rizeli Ahmet'i de bağrınıza basacak mısınız?" sözü üzerine meydandakiler "evet" yanıtını verdi.
 
Öte yandan bir grup genç, üzerinde "Güneysu" kelimesinin her harfinin yazıldığı tişörtlerle dikkati çekti.
 
Davutoğlu'nun konuşması sırasında meydandakiler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yuhaladı.
 
- "İnşallah ilk devlet başkanı da Rizeli olacak"
 
Çok sayıda vatandaşın AK Parti ve Türk bayraklarıyla katıldığı miting alanında, "Sen bize 'Reis'in emanetisin", "Tarih: 7 Haziran, Ders: Yeni Türkiye, Hoca: Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu", "Yeni büyük güçlü Türkiye", "Sayın Başbakanım Hoşgeldiniz"" pankartları asıldı. 
 
Mitinge gelenlere AK Parti amblemlerinin bulunduğu şapka dağıtılırken, Davutoğlu'nun konuşması, meydana kurulan iki dev ekrandan da izlendi. 
 
AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitingde, bazı vatandaşların horon çektiği, mitingin, meydanın etrafındaki binalardan da izlendiği görüldü. 
 
Öte yandan, Başbakan Davutoğlu'nun miting alanına gelmeden önce bir konuşma yapan AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı'nın, "İlk seçilmiş Cumhurbaşkanı Rizeli oldu, inşallah ilk devlet başkanı da Rizeli olacak" sözü meydandakilerden büyük destek gördü. 
 
Mitinge, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler