İki kardeş farklı partilerden aday

Hatay'ın Defne ilçesi Harbiye Mahallesinde yaşayan Duman kardeşler, 1 Kasım'da yapılacak 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi için iki farklı partiden aday oldu.CHP Kadın Kolları Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Bilgen Duman(32) CHP'den 9. s

İki kardeş farklı partilerden aday

Hatay'ın Defne ilçesi Harbiye Mahallesinde yaşayan Duman kardeşler, 1 Kasım'da yapılacak 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimi için iki farklı partiden aday oldu.

CHP Kadın Kolları Başkanlığından istifa ederek aday adayı olan Bilgen Duman(32) CHP'den 9. sıra, ağabeyi Bedi Duman ise HDP'den 4. sıra milletvekili adayı oldu.

İki farklı partiyi temsil eden iki kardeşten Bilgen Duman (32), yaptığı açıklamada, 5 yıldır CHP Antakya Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttüğünü Belirterek, 7 Haziran seçimlerinde başkanlık görevinden ayrılıp partisinin Hatay'daki 9. sıra milletvekili adayı olduğunu kaydetti. Duman, 1 Kasım'daki seçimlerde de yine partisinin milletvekili listesinde aynı sırada aday olarak yer aldığını belirtti.

Duman, ağabeyinin de HDP'den 4. sıra milletvekili adayı olduğunu belirterek, "Bu durum ülkenin ihtiyacı olan kardeşlik duygusunu ortaya koyuyor. Farklı görüşlerde olmamıza rağmen birlikte kardeşçe, kardeşlik bağlarını koparmadan yaşamak, aslında Türkiye'de şu anda özlenen bir tablodur" dedi.

Hakların Demokratik Partisi'nden (HDP) aday olan Bedi Duman ise önceden CHP il sekreterliği görevi yaptığını, daha sonra HDP'ye geçtiğini belirterek, "Benim ideolojik görüşüme, HDP daha yakın. Kardeşimin tercihine de saygı duyuyorum. Demokratik tercihidir. Ben de şu anda bulunmak istediğim bir yerdeyim. Kardeşime başarılar diliyorum"diye konuştu.

İki kardeş farklı partilerden aday

İki kardeş farklı partilerden aday

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler